MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, sancaktepe » Sancaktepe’li Öğrencilerden
Sancaktepe’li Öğrencilerden

Sancaktepe Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi ” Programı yoğun katılım altında gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi Bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu Çanakkale şehitlerine saygı ve İstiklal marşının kabulü serüveninin canlandırıldığı program, Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü’nün de katılımı ile Dr.Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Büyük Zaferin 108.yıl dönümü ve İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Çanakkale Zaferinin Türk milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden biri olduğunu belirterek “Çanakkale savaşı, bir savaşın daha ötesidir. Gerçek bir milli mücadele, yeniden diriliş ve bağımsızlık uğruna ortaya serilen muazzam bir fedakarlık örneğidir.İşte tam da burada Sancaktepe Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzün ” İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi ” ile ilgili düzenlemiş olduğu programda ecdadımızı bizlere yeniden hatırlatarak, onlara olan minnet duygumuzu arttırarak, o günleri yeniden yaşamamızı sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarım.Bu vesileyle Tüm Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” şeklinde konuştu.

Bilgi evlerinde eğitim gören 8-14 yaş arası öğrencilerimizin Çanakkale Zaferi ve İstiklal şairimizin hayatını anlattığı gösteri ve okuduğu şiirler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi ve oldukça duygu dolu anlar yaşandı.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti Mehmet Akif Ersoy tiyatro canlandırma ve istiklal marşı okunması, Birlik ve beraberliğin önemi üzerine (Çanakkale savaşı-Deprem bölgesi) video slaytı, Çanakkale savaşı canlandırma gösterimi ile devam etti.

İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirini en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

📆 24 Mart 2023 Cuma 22:16   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir