- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“ŞANLARINA YAKIŞIR MADALYA VE DERNEK BERAATI TAKTİM TÖRENİ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Derneğinin Düzenlemiş Olduğu DERNEK MADALYASI ve DERNEK BERAATI takdim töreni Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
30 Eylül 2019 Pazartesi 12:12 Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okunan Kur-an’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda ayrıca Mehteran konseri de verildi.

Programda açılış konuşmasını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Dernek Başkanı Gazi Oktay Kaya gerçekleştirdi.

Gazi Oktay Kaya ” Sayın İlçe Kaymakamlarımız, Sayın Komutanlarımız, Sayın Belediye Başkanlarımız, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Sayın Temsilcileri, Siyasi Partilerimizin Sayın Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Sayın Yöneticileri, Aziz Şehitlerimizin Kutsal Emanetleri olan Saygıdeğer Şehit Annelerimiz,Şehit Babalarımız, Şehitlerimizin Saygıdeğer Eş ve Çocukları, Saygıdeğer Kahraman Gazilerimiz, Yazılı ve görsel basınımızın saygıdeğer temsilcileri, bizler için manevi değeri çok yüksek olan bu anlamlı günümüzde, davetimize icabet ederek törenimize teşriflerinizden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve tüm üyelerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyor ve sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.


Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Saygıdeğer protokol, değerli basın mensupları , bugün sizlerin huzurunda şehit ailelerimize ve gazilerimize derneğimizin anı madalyalarını ve beraatlarını takdim edeceğiz.
Yargı reformu paketi Meclis’e geliyor [1]

Rengini Aziz Şehitlerimizin kanından alan şanlı Bayrağımız gönderden inmesin, Ezan sesleri semalardan dinmesin, Vatanımız bağımsız , milletimiz özgür yaşasın diye, asırlardır cephelerde, sınır boylarında, yurt içinde ve yurt dışında her türlü düşmana ve vatan hainine karşı kahramanca görev yaparken şehadet şerbetini içerek nurlanan Aziz Şehitlerimize ve şehitlerimizin canlı şahitleri onurlu Kahraman Gazilerimize bir kez daha  sevgi ve saygılarımızı sunacağız.

Vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti  Devletini bölmek ,kardeşi kardeşe kırdırmak, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen emperyalist devletler ve onların içimizdeki işbirlikçileri , vatan hainleri alçakça emellerine kavuşmak için, son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde , Şanlı şerefli Türk Ordumuzun içine sızarak, o kirli bedenleri , hain yüreklerini tertemiz Askeri üniformaların içine sokarak darbe yapmaya kalktılar ama yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Kahraman Ordumuz ,Kahraman Polisimiz ve Kahraman Türk Milletimiz göğüslerini siper ederek ,canlarını feda ederek  bu hain darbeye geçit vermediler. Bu vesile bir kez daha sizlerin huzurlarında ifade etmek isteriz ki, bizler şehit aileleri ve gaziler olarak son nefesimize kadar devletimizin ve milletimizin emrindeyiz. Vatanımız  ve milletimiz için gerektiğinde can vermeye hazırız.


Saygıdeğer protokol ve değerli basın mensupları,

Aziz şehitlerimizin emanetleri olan annelerine,babalarına,eşlerine ve çocuklarına sahip çıkmak, onları sevgiyle,saygıyla,ilgiyle sarıp sarmalamak , kahraman gazilerimize toplum içinde hak ettikleri değeri vererek saygı duymak minnet borcumuzdur. Şehitler ve Gaziler vuruldukları zaman değil , unutuldukları zaman ölürler. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.


Sayın Cumhurbaşkanımıza , Genel Kurmay Başkanlığımıza, Milli Savunma Bakanlığımıza, Ordu Komutanlarımıza, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza , İllerde Valilerimize, İlçelerde Kaymakamlarımıza , Belediye Başkanlarımıza bizlere gösterdikleri yakınlık , sorunlarımızın çözümüne yönelik gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle , başta Kurtuluş Savaşlarımızın Başkomutanı , Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere , kurtuluştan kuruluşa , kuruluştan bu güne kadar Vatan, Bayrak,Ezan ve Millet uğruna vatan toprağının bağrına emanet edilen Asker , Polis ve Sivil ayrımı gözetmeksizin tüm  şehitlerimizin ve hakkın rahmetine kavuşmuş kahraman gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, rahmetle yad ediyorum. Yaşamakta olan tüm gazilerimize de, Yüce Allah’tan, aileleri ile birlikte sağlıklı , mutlu ve hayırlı ömürler vermesini niyaz ediyorum. 

Bu gün bizlerle bir arada olduğunuz için sizlere tekrar teşekkür ediyor, sevgi ,saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra mikrofona MHP Genel başkan yardımcısı İzzet Ulvi Yönter gelerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

İzzet Ulvi Yönter ” Elbette bayrak inmez diyen birileri var.Ezan susmaz diyen birileri var.Vatan bölünmez diyen birileri var. O birileri milletimizin fecrinde  bir yıldız gibi, bir hilal gibi doğan kahraman şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Kahramanlık ruhun bedene kazanmış olduğu bir zaferdir. Ve kahramanlık Türk milletinin bir diğer ismidir.

Biz millet olarak asırlardan bu yana bekamızı muhafaza ediyor isek, varlığımızı koruyor isek bunun şeref gayesi tertemiz kanlarını bu kutsal topraklara akıtmış aziz şehitlerimizdir, fedakarca mücadele eden gazilerimizdir. Gazilerimiz kahramandır, şehitlerimiz kahramandır. Elbette bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatanın ismi bin yıldır Türk vatanıdır. Bu asla değişmeyecektir. Bu vatanı böldürmeyeceğiz. Türkiye’yi  yıktırmayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez değerli arkadaşlar. Sayın Genel Başkanımızın Devlet Bahçeli Bey’in selamlarını ve hürmetlerini sizlere iletiyorum.

 Milliyetçi Harekat Partisi olarak şehitlerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize,gazi yakınlarımıza her zaman için hürmet ve muhabbetle,saygıyla  yaklaştığımız açıktır. Şehit yakınlarımızın dertleri,sorunları namusumuza emanettir. Gazilerimiz namusumuza, haysiyetimize emanettir. Hakkınızı savunmak bizim için şereftir. Hakkınızı çiğnetmeyeceğiz. Eğer hakkınızı çiğnetirsek emin olun şerefimizden de vazgeçmiş oluruz. Sizler bizim için şeref konususunuz. Sizler büyük bir görevi, büyük bir fedakarlığı gerçekleştirdiniz. Anı da bir olduk, acı da bir olduk, fedakarlıkta bir olduk. Birlikte millet olduk. İşte şehit yakınlarımız burada, gazilerimiz burada.

Allah hepinizden razı olsun. Az önce videoda söylediler. Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış insanlardır. Allah onları var etsin. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnanıyoruz ki şehitler ölmedi. sadece biz onları görmüyoruz, görmeyeceğiz. Ama yine inanıyoruz ki inşallah mahkeme-i  kübra’da cenabı Allahın huzurunda onların yüzüne bakabilecek bir mücadele sürecini de Allah nasip etsin. Onlara layık olabilelim, yakınlarına layık olabilelim,gazilerimize layık olabilelim.

Hepinize hürmetlerimi sunuyorum, muhabbetlerimi sunuyorum ve tekrar diyorum ki şehitler ölmez vatan bölünmez. Bayraklar asla inmez , ezan susmaz. Bu devlet asla ve asla çökmez.Hepinize şükranlarımı sunuyorum ve sizlere madalyalarınızı takdim etmekte büyük bir kıvanç , onur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Allah sizleri var etsin. Sizler bize emanetsiniz. Bu emanet asla yere düşmeyecek. Emanet emin eldedir. Bu emin el milletin vicdanıdır. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Program sonunda şehit aileleri, gazi, dul ve yetimlere  DERNEK MADALYASI ve DERNEK BERAATI takdim edildi.

Programa MHP Genel başkan yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gül, MHP Pendik İlçe Başkanı Yüksel Cebe, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, CHP Pendik İlçe Yönetiminden Hasan Serdar, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, İYİ Parti Kartal İlçe Yönetiminden Hanife Kandemir ve Gülay Selvi Öztürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan ve yardımcısı Münir Akkuş, Pendik İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, Birinci Ordu Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Biriminden Gazi Albay İsmail Laik, Mehmetçik Vakfı Anadolu Yakası Temsilcisi Emekli Albay Ümit Yüce Kan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Pendik Şube Başkanı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Şube Başkanı ve İstanbul İl Koordinatörü Emekli Jandarma Tuğgeneral Rasim Paşa, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Gazi Mustafa Çolak, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli  Şube Başkanı Gazi İzzettin Cezlan, Demiryolu İş Sendikası Başkanı Selahattin Çelimli ve Yönetim Kurulu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Pendik  Şube Önceki Dönem Başkanı Gazi Aydoğdu Yaşar, İş Adamı Fahri Üye Necmettin Aydın ve Eşi, Kartal Gazeteciler Derneği Yönetimi ve Üyeler katıldı.

Kaynak:Görüş haber gazetesi