- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“SEYİT TORUN’DAN İDDİALI AÇIKLAMA “

Ordu’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Şubat ayı başında başlayacak olan il kongrelerinin ardından 28-29 Mart 2020’de yapılacak olan CHP Büyük Kurultayı’na ilişkin olarak da çok iddialı konuştu; “Büyük bir şölenle, büyük bir coşkuyla iktidar yürüyüşümüzü devam ettireceğiz ve ilk seçimde de iktidar olacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaklaşık 2 ay sonra gerçekleştirilecek olan Büyük Kurultay öncesinde devam kongrelerle ilgili konuştu. 

TORUN: “800’E YAKIN İLÇE KONGRESİ TAMAMLANDI”

Yurt genelinde devam eden Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerinden bahseden CHP’li Torun, “Şu an itibarı ile yaklaşık 800’e yakın ilçemiz bitti. Ayın 26’sı itibarı ile de tüm ilçelerimiz bitecek. Ay başından itibaren de il kongrelerimiz belli bir takvim içerisinde gerçekleşecek. Ardından da, 1 Şubat’ta il kongreleri başlıyor ve Şubat ayı içerisinde bitecek. 28-29 Mart’ta da kurultayımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kongre süreçlerinin büyük bir olgunluk ve demokratik ortamlarda geçtiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Elbette ki, bazı yerlerde tek aday olabiliyor, bazı yerlerde birden fazla aday olabiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluluğunun bilinci içerisinde, üyesinden delegesine kadar, yöneticilerine kadar artık Türkiye’yi yönetme iradesini ortaya koyarak bu sorumlulukla hareket ediyor. Bütün üyelerimiz, partililerimiz bunun bilincinde” dedi.

“İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ” 

Kongre sürecinde yaşanan yeniden yapılanmaya ilişkin olarak tek amaçlarının Türkiye’yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmak olduğunu dile getiren CHP’li Torun, çok iddialı konuştu, “Bunun sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Sonuçta kazanan yine bizim arkadaşlarımız. Elbette ki siyasi rekabet olacaktır. Elbette ki, delegelerimiz belli bir değerlendirme sonucunda arkadaşlarımıza görev verecektir. Bu yarıştan sonra barış içerisinde, karşılıklı anlayış içerisinde görevlerimizi sürdüreceğiz. 28-29 Mart’ta büyük bir şölenle, büyük bir coşkuyla iktidar yürüyüşümüzü devam ettireceğiz ve ilk seçimde de iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.