- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

SOL Partili İsmail Doğan yaşamını yitirdi

Devrimci Yolcu, BirGün dostu, SOL Parti Kartal İlçe Örgütü Üyesi İsmail Doğan, uzun yıllar mücadele ettiği akciğer kanseri hastalığı nedeniyle bugün yaşamını yitirdi. Antifaşist mücadelede ön saflarda yer alan İsmail Doğan için yarın saat 12.00’de SOL Parti Kartal İlçe binasının önünde bir araya gelinerek Kartal Merkez Camii’nde tören düzenlenecek. Doğan Osman Gazi Mezarlığı’nda yıldızlara uğurlanacak.

Artvin’de uzun yıllar boyunca antifaşist mücadeleye omuz veren İsmail Doğan, Devrimci Yol hareketinde yer aldı. 12 Eylül Askeri Darbesi sonrası Artvin ve Erzurum cezaevlerinde uzun süre hapis yatan Doğan, çıktıktan sonra da mücadeleden kopmadı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile SOL Parti’de mücadele eden Doğan, hastalığına rağmen vazgeçmedi.

Doğan’ın yaşamını yitirmesinin ardından SOL Parti tarafından yapılan açıklamada, “Devrim ve sosyalizm mücadelesine bir yaşam adadı. Devrimci Yol’dan ÖDP ve SOL Parti’ye umudunu hep diri tuttu. Kartal’ın her sokağında, her mahallesinde, emeği, nefesi, mücadeleye adanmış bir ömrün izleri vardır. Bu memleketten İsmail Doğan geçti” denildi.