- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sporseverler, 10. Uğur Mumcu Yol Koşusu’nda Buluşacak

Demokrasi şehidi, araştırmacı gazeteci-hukukçu Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu Yol Koşusu’nun 10’uncusu bu yıl da Kartal’da gerçekleştirilecek. Kartal Belediyesi’nin düzenlediği ve her yıl yüzlerce sporcunun ter döktüğü Uğur Mumcu Yol Koşusu, 26 Ocak 2020 Pazar günü 09.30’da Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başlayacak.

Türkiye’nin Dört Bir Tarafından Yüzlerce Sporcu Bu Parkurda Ter Dökecek

Lisanslı veya amatör tüm sporcuları ve vatandaşları 10. Uğur Mumcu Yol Koşusu’na davet eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Türkiye’nin basın tarihinde önemli izler bırakan çalışmalarıyla 51 yıllık yaşamına büyük başarılar sığdıran duayen gazeteci, yurtsever aydınımız Uğur Mumcu’yu, 10’uncusunu düzenleyeceğimiz Uğur Mumcu Yol Koşusu ile anıyoruz. 27 yıl önce hain bir saldırıyla katledilen Uğur Mumcu’nun adını yaşatmak ve yeni neslin de kendisini tanımasını sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz anma koşusu, ülkemizin dört bir tarafından gelen yüzlerce sporcu kardeşimizi buluşturacak. Bu vesile ile tüm komşularımızı 10. Uğur Mumcu Yol Koşusu’na davet ediyorum.” dedi.

26 Ocak Pazar günü saat 09.30’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünden start alacak koşuya kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, www.kartal.bel.tr [1] adresini ziyaret edebilir.