MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, SULTANBEYLİ » Süleyman Çelebi Yılında Sultanbeyli’de Vesiletü’n Necat Programı
Süleyman Çelebi Yılında Sultanbeyli’de Vesiletü’n Necat Programı

UNESCO tarafından, 2022 yılı Süleyman Çelebi senesi ilan edildi. Sultanbeyli Belediyesi de Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneğiyle birlikte; Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerif’inden şiirler akşamı düzenledi.

Sultanbeyli Belediyesi Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yıl dönümü vesilesiyle 2021-2022 yılı kültür-sanat sezonunun temasını Süleyman Çelebi olarak belirlemişti. Birçok kültürel faaliyete imza atan belediye; sezon içerisinde Süleyman Çelebi anısına birçok etkinlik yaptı. Şimdi de birçok ismin katılımıyla “Süleyman Çelebi Vesiletü’n Necat” konulu şiir akşamı düzenledi. Gerçekleştirilen programda; Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerif’inden şiirler okundu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; İbrahim Sadri ‘‘Allah Adı Bahri’’, Selahattin Kocaaslan “Hak Teala Bahri”, Nur Haktan “Veladet Bahri”, Niyazi Gedik “Merhaba Bahri”, İsmail Halis “Dua ve Münacaat Bahri”, Talha Bora Öge “Miraç Bahri”, Emrullah Uzun “Vefat Bahri”, M. Hadi Duran “Kaside ve Dua” konularında şiirler okuyarak katkı sundular.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Kültürümüzün izinde etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Süleyman Çelebi, Hz. Peygamberimize duyduğu muhabbeti şiirleriyle en güzel şekilde dile getirmiştir. Kendisinden sonra yüzlerce mevlidi şerif yazılmasına rağmen en güzeli ve en çok okunanı Süleyman Çelebi’nin yazdığıdır. Bu da Süleyman Çelebi’nin Hz. Peygamberimize büyük bir muhabbet duyduğunun göstergesidir. Biz de Sultanbeyli Belediyesi olarak 2021-2022 Kültür-Sanat Sezonunun temasını Süleyman Çelebi olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda da geçtiğimiz haftalarda ‘Süleyman Çelebi ve Mevlid’ konulu sempozyum düzenledik. Şimdi de yazılan en güzel mevlid olan Vesiletü’n Necat’tan şiirleri kıymetli katılımcılarımız seslendirdi. Hep birlikte bu güzel muhabbete şahit olduk. Şiirleriyle gecemize katkı sunan tüm katılımcılarımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Cihannüma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan da yaptığı konuşmada , “Mevlid, Allah adıyla başlıyor. Cenabı Hakk’a buradan hamdimizi bildiriyoruz. Vesiletü’n Necat mevlidini yazan Süleyman Çelebi’ye rahmet olsun. Bugün bu güzel buluşmayı gerçekleştiren Sultanbeyli Belediyesine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Sultanbeyli Belediyesi şehir ve insan alanında her zaman daha güzel çalışmalara imza atıyor.” dedi.

📆 22 Şubat 2022 Salı 17:37   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir