MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Manşet, sultanbeyliği belediyesi » Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi Teknofest’te
Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi Teknofest’te

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest başladı. 21-26 Eylül arası sürecek Teknofest’te Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi takımlarıyla finalde kazanmak için mücadele edecek.

Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi faaliyete geçtiği günden beri gençlere hem teknoloji öğretiyor hem de öğrendiklerini hayata geçirmesine imkân sağlıyor. Atölyeleriyle gençlerin bilim ve teknoloji ışığında gelişmesini sağlıyor.

Milli Teknoloji Hamlesi için çalışmalarını sürdüren merkez, 21-26 Eylül arası sürecek Teknofest 2021’de stanttaki yerini aldı. Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde eğitim gören gençler tasarladıkları teknolojik ürünleriyle binlerce takımın yarıştığı Teknofest’te İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsanlık Yararına Teknoloji kategorileri olmak üzere toplam 3 takımla finale kalma başarısı gösterdi.

İstanbulensis Robot Takımı, katılan 30 takım içerisinde otonom yarışta görevini tamamlayarak İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde ilk gün birincisi oldu. Pasala Takımı da İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde ilk etabı tamamlamak için mücadele etti.

“En büyük önceliğimiz yarınlarımızın teminatı gençlerimiz”

Festivaldeki standı ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Gençlerimize olan yatırım ülkemizin yarınlarına yatırım demek. Bu anlayışla Sultanbeyli Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugün de gençlerimize her türlü desteği sağlamaktayız. Teknofest’te şu an bizim desteklediğimiz, Bilim ve Teknoloji Merkezi’mizde eğitimlerini sürdüren 3 grubumuz var. İstanbul Ensis Robotik Takımı, Gaviya Takımı ve Pasala Robotik Takımı. Şu an İstanbul Ensis Robotik Takımı, insansız su altı aracıyla finale kaldı. İnşallah ve diğer takımlarımızdan da büyük başarı bekliyoruz Gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm kalbimizle ülkemiz için çalışan, üreten ve kendini geliştiren gençlerimizin yanındayız.” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’nin teknoloji atılımında Teknofest’in önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Başkan Keskin, “Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bu çalışmaları evlatlarımız  keyifle takip ediyor. Gençlerin abisi olan Selçuk Bayraktar Beyefendi’nin başlatmış olduğu ve ekibiyle birlikteki başarıları, Türk gençliğine örnek oluşu ve iletişiminin gerçekten ülkemiz açısından çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin bilim ve mühendislik alanlarındaki insan kaynağını artırmayı hedefleyen böyle bir organizasyona öncülük ettiği ve gençlerimize imkan sağladığı için Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

📆 22 Eylül 2021 Çarşamba 14:34   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir