- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sultanbeyli’de Kurban Satış ve Kesim Merkezi Hazırlıkları Tamamlandı

Sultanbeyli Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında oluşturduğu Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin hazırlıklarını tamamladı.

Sultanbeyli’de kurban satış ve kesim yeri hazırlıkları tamamlandı. Her sene örnek kurban alanı çalışmalarıyla takdir toplayan Sultanbeyli Belediyesi, alanı pandemi tedbirlerine uygun şekilde düzenledi. 50 bin dönüm arazi üzerine kurulan alan, dini vecibelerini yerine getirecek vatandaşlara hizmet verecek. Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde aynı zamanda 5 kesim ünitesi bulunuyor. Kurban satıcıları ve vatandaşlar için tüm ayrıntıları düşünen belediye; alanda mescit, berber, banyo, wc, dinlenme noktası, maske ve dezenfektan gibi hijyen setinin bulunduğu kurban çantası, hızlı şarj cihazı, ücretsiz wifi gibi hizmetler sunacak. Kurban satışı için çadır kiralayanlara ise ayrıca hediye İnternet kartı verilecek.
Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı alanda atıklar günlük olarak toplanacak. Alan girişine kurulan dezenfeksiyon tüneliyle araçlar dezenfekte edilerek salana sokulacak, vatandaşların ateş ölçümleri yapılacak. Kesim alanına sınırlı sayıda kişi alınacak.

Kesim Kayıtları Devam Ediyor
Diğer taraftan kurban kesimi için kayıtlar belediye hizmet binasındaki Prof. Dr. Halil İnalcık Seminer Salonu’nda devam ediyor. Kurban alanında koronavirüs tedbirlerinin hassasiyetle uygulanacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmaya hazırlanıyoruz. Sultanbeyli Belediyesi olarak etkisi uzun bir süredir devam eden pandemi dolayısıyla bu yıl da kurban alanımızı tedbirler kapsamında düzenledik. Merkezimizin belirli noktalarına el antiseptiği yerleştirdik. Hemşehrilerimizin sağlığı için girişte ateş ölçümü yapılacak ve merkezimiz, ekiplerimiz tarafından belirli aralıklarla dezenfekte edilecek.” dedi.
Vatandaşların sağlığı için sosyal mesafe kuralının gözetileceğinin altını çizen Başkan Keskin, “Hemşehrilerimizin bayramı sağlıkla geçirmelerini oldukça önemsiyoruz. Bu bakımdan yoğunluk olmaması adına kurban kesim alanımıza sınırlı sayıda kişi alacağız. Alanın temizliği için geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de belirli noktalara atık maske ve eldiven noktaları oluşturduk. Atıklar ise günlük olarak toplanacak. Hemşehrilerimiz ve kurban satıcılarımız için her ayrıntıyı düşündük. Merkezimizde mescit, berber, banyo, wc, dinlenme noktası ve ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. Kasaplarımız su geçirmez önlük, maske, eldiven kullanacak ve belli aralıklarla ekipmanlarını yenileyecekler. Aynı zamanda merkezimizde kurban satıcılarımıza hediye İnternet kartı vereceğiz. Sağlıkla geçireceğimiz bir bayram için hemşehrilerimizden tedbirlere uymalarını özellikle rica ediyorum. Kurban Bayramı’na hep birlikte hayırla ulaşmamızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.