- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sultanbeylide Yeni Parklar

Yapımı tamamlanan Paksoy Parkı hizmete açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin açılışta yaptığı konuşmada Sultanbeyli’nin yeni parklar kazanacağının altını çizdi.

Sultanbeyli yeni bir parka daha kavuştu. On yılda 54 park hizmete açan Sultanbeyli Belediyesi Turgut Reis Mahallesi Huzur Caddesi üzerindeki parkı tamamlayarak gerçek sahipleri olan çocuklarla birlikte hizmete açtı. Açılış programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak ilçemizin sosyal yaşam alanlarına yenilerini ekliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde hayatlarını sürdürmesi için, insan odaklı çalışmalarımızı artırıyoruz. Tüm imkânsızlıklara rağmen, 10 yılda Sultanbeyli’mize 54 park kazandırdık. Çünkü bizim bu kente sevdamız, bu kentle gönül bağımız, bu kente minnet borcumuz var.” dedi.

Paksoy Ailesine Özel Teşekkür

Parkın yapımına katkı sunan Paksoy ailesine teşekkür eden Başkan Keskin, “Bugün açılışını yaptığımız parkımızın yapılmasına katkı sunan Ahmet Nazım Paksoy beye teşekkür ediyorum. Merhume Dr. İmer Adalı Paksoy Hanımefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim sayılarını artırsın diye de dua ediyoruz. Sultanbeyli birçok problemini çok şükür geride bıraktı. On yılda ilçemize onlarca hizmet kazandırdık. Halkımızın yaşam kalitesini artırırken, gönül belediyeciliği düsturumuzdan da ödün vermedik. Eğitim, kültür sanat, sosyal yaşam alanları, sağlık yatırımları ve ilçemize değer katacak onlarca hizmet, bugün hayatımızı kolaylaştırıyor.” şeklinde konuştu.  

“Gençlere Yatırım Yapmak Önemlidir”

Sultanbeyli’ye yapılan her yatırımı kıymetli ve değerli bulduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Gençlere yapılan yatırım en önemlisidir. Çünkü bugünün küçükleri; yarınımızın yöneticileri ve karar vericileri olacaktır. Bu kapsamda gençlik merkezlerimizin, kütüphanelerimizin, bilim ve teknoloji merkezimizin kapıları her zaman yavrularımıza açıktır. Özellikle bilim ve teknoloji merkezimizi öğrencilerimizin ziyaret etmesini ve oradaki eğitimlere katılmasını önemli buluyorum. Çünkü çağımız teknoloji çağı, bilgi çağı, dijital çağ. Ve bizim bu çağın gerekliliklerini biran önce hayata geçirmemiz ve yeni kuşaklarımızı bu döneme uygun olarak yetiştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Hisseli parseller ve 2B sorununun çözüldüğüne dikkat çeken Başkan Keskin, donatı alanlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmeler yapıldığını ifade ederek, “Yeni bir planlama ve deprem gerçeğini unutmadan yerinde dönüşüm gerçekleştirmek zorundayız. Bu anlamda el ele vererek Sultanbeyli’mizi daha da yaşanılır bir hale getirmeliyiz.” dedi.

Parkın yapılmasına katkı sunan Ahmet Nazım Paksoy da yaptığı konuşmada çalışmalar için teşekkür etti. Parkın yapımı için Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür eden Paksoy, “Çocuklar inşallah mutlu olurlar. Burayı hep birlikte muhafaza edelim.” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada Sultanbeyli’de güzel çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Parka emek veren herkese teşekkür eden Kubilay, çocukların mutlu olmasının önemli olduğuna değindi.

Konuşmaların ardından Başkan Keskin, çocuklarla birlikte parkın açılışını yaptı.