- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sultanbeyli’deki Esnaflar Dijital Dönüşüm Ofisi’nde

Sultanbeyli’de e-ticarete geçiş yapmak isteyen esnafların desteklenmesi, ilçe ekonomisine katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi esnaflara bilgi vermeye başladı. Bu kapsamda Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle telefoncu esnaflar ile toplantı yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi, ilçenin ticaret alanında da dijital dönüşümünü destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. Belediye; ilçe esnaflarının e-ticarete geçişini ve dijital dönüşümünü destekleyerek, Sultanbeyli’nin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Dijital Sultanbeyli projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi hizmete başladı. Hayata geçirilen projeyle ilçenin e-ticaret tabanlı iş modellerine geçişine öncülük etmesi, dolaylı olarak ülkemizin küresel arenada rekabet gücünü arttırarak ulusal ve uluslararası ticaretine güç katması amaçlanıyor. Yerel ekonominin gelişimine hız katacak proje; İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından destekleniyor.

İlçe için önemli bir yatırım olan Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezinde; ilçe esnaflarına işletmelerinin e-ticarete dahil edilmesi konusunda, e-fatura kontör desteği, kep adresi, elektronik imza, marka başvurusu ve danışmanlığı, entegrasyon yazılım desteği sağlanacak. E-Ticaret Danışmanlığı, Profesyonel Ürün Fotoğraf Çekimi ve İçerik Editörlüğü, Sosyal Medya Kurulum ve Danışmanlığı, Operasyon (kargo) ve Süreç Yönetimi, seminerler gibi birçok alanda hizmet verilecek. Tamamen ücretsiz danışmanlık ve eğitimlerle katılımcıların verimliliğini arttırmak üzere çalışmalar yürütülecek. Bu kapsamda dijital dönüşüm ofisinde ilk toplantı Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle telefon satışı yapan esnaf ile toplantı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli’mizde herkes için projeler üretmeye devam ediyoruz. Dijital Dönüşüm Ofisi’miz esnaflarımızdan işlerini e-ticarete taşımak isteyen herkese yardımcı olacak. Amacımız dijitalde yaşanan değişime, dönüşüme Sultanbeyli olarak olumlu şekilde katılabilmek. Bu alanda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve atılması gereken adımları da hızla atıyoruz. Merkezimizde esnaflarımızın dijital alanda satış hacmini genişletebilmesi için profesyonel anlamda destek sunacağız. Hem yerel hem ulusal anlamda olumlu gelişmeler sağlayacağına inanıyorum. İlçemize, esnafımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Demir de yaptığı konuşmada projeden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür etti ve esnaflar için projenin çok verimli olacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından esnaflara Dijital Dönüşüm Ofisi’nin sunacağı imkânlar hakkında detaylı bilgiler verildi, sunumlar yapıldı.