- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

TARİHİ BEKARDERE ÇEŞMEMİZ YENİDEN SU İLE BULUŞTU

Üsküdarımızın ecdat yadigârı çeşmelerimizin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Haziran ayı itibariyle açılışlarını bir bir gerçekleştirdiğimiz 15 eserimizden biri olan tarihi Çengelköy Bekardere Çeşmesi 23 Haziran tarihinde düzenlenen açılış töreni ile yeniden su ile buluştu.

Mevcut yerinde gelişen şehir hayatı, ticari işletmelerin çoğalması ve hem insan hem de araç trafiği akışını engellemesinden dolayı tarihi çeşme Anıtlar Kurulu’ndan çıkan kararla Havuzbaşı Parkı’na taşınarak restorasyonu gerçekleştirildi.

Çeşmemizin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Gazisi Çengelköy Muhtarımız Can Cumurcu ve hemşehrilerimiz katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Başkanımız Hilmi Türkmen, “ Çeşmelerimizi yaşatmak, bu mirasa sahip çıkmak, suyundan içerken kitâbesini incelemek, banisine bir Fatiha okumak bizim için gelenekten fazlasıdır. Tarihi Bekardere Çeşmesi’nin restorasyonunu da bu anlayışla başlattık, tamamladık. Bu hatırayı, bu güzellikleri, bu tarihi zenginlikleri yaşatma ve geleceğe taşıma adına, Anıtlar Kurulu’nun hem projeyi hem de taşıma projesini tasdik ettiği şekliyle, Çengelköyümüzün kadim bir çeşmesini buraya aslına uygun bir şekilde taşıdık. Bugün de inşallah suyu beraber açıyoruz. Üsküdarımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından geri dönüşüm standını da gezen Başkanımız Hilmi Türkmen, denize atılan atıklara dikkat çekti. Çocuklar için sürpriz etkinlik düzenlenen açılışta Başkanımız kukla gösterisini çocuklarla birlikte izledi.

[1] [2] [3]