- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

TEaTIME açılış toplantısı Pendik’te yapıldı

Tweet to @Pendik_Belediye [1]

Pendik Belediyesinin 2019 yılı Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklar Hibe Çağrısı kapsamında başarılı bulunan TEaTIME (Dijital Eğitim Alan Yetişkinlerin Mesleki Becerilerini Mentorluk Yoluyla Gençlere Aktarması) Projesinin açılış toplantısı Pendik’te gerçekleştirildi.

Pendik Belediyesi, 2019 yılında Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi olan TEaTIME Projesinin ilk toplantısına ev sahipliği yaptı. 55 yaş üstü çalışan veya emekli yetişkinlerin mesleki bilgi ve becerilerini aynı alanda mesleğe yeni adım atmış veya yeni mezun olmuş 23-30 yaş arası gençlere aktarabilmelerini amaçlayan projede Inercia Digital (İspanya), Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi (Polonya) ve Ljudska Unıverza, Zavod Za Izobrazevanje In Kulturo, Rogaska Slatina (Slovenya) ortak olarak yer alıyor.

Pendik Belediyesi tesisleri ziyaret edildi

Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantının ilk gününde öncelikle yetişkinlere verilmek üzere hazırlanacak olan üç farklı eğitim modülünün içeriği ve yapılacak olan diğer çalışmalara değinilirken ikinci gününde ise Pendik Belediyesi bünyesinde yer alan Pendik Engelsiz Yaşam Merkezi, Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi, Atık Ayrıştırma Merkezi ile Pendik Meslek Akademisi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yetişkinlere mentorluk eğitimi verilecek

Proje süresince yetişkinlerin liderlik ve eğitmenlik becerilerini geliştirmek ve emeklilik döneminde sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak için öncelikle mentorluk eğitimi verilecek. Yetişkinlerin mesleki bilgi ve becerilerini aktarırken gençlerle uyum sağlayabilmeleri ve iletişim becerilerini geliştirmelerine yönelik kuşak çatışması konusunda eğitim programı gerçekleştirilecek. Bu eğitim programı, gençlere de olacak. İletişim araçlarını etkin olarak kullanmaları, ofis programlarıyla mentorluk veri tabanını yardım almadan kullanmaları ve çevrimiçi yaşanabilecek siber saldırılardan korunmaya yönelik dijital yeterlilik eğitimi yapılacak.

Projeye başvurular yıl içerisinde gerçekleşecek

Proje, emeklilik sonrası hayata hızlı uyum sağlamayı, iyi tasarlanmış bir eğitim programıyla birlikte yetişkinlerin mesleki becerilerini aktarabilecekleri ve genç nesille aralarında oluşan engelleri kaldırmayı ve yetişkin eğitiminin yerelden başlayarak ulusal ve uluslararası boyutta önemini ortaya çıkarmayı sağlamayı hedefliyor. Her ülkede ikişer günlük eğitim programları ve projenin gidişatına yönelik koordinatör toplantıları gerçekleştirilecek. Projenin kapanış toplantısı Kasım 2021’de Pendik’te yapılacak.

img [2]
img [3]
img [4]
img [5]
img [6]
img [7]
img [8]