MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Kartal, Manşet, Toplum » TOZKOPARAN AİLESİ
TOZKOPARAN AİLESİ

Kartal’ın tanınmış ailelerinden olan Tozkoparan ailesini, genç yaşına rağmen hem siyasette hem de iş dünyasında başarılı bir çıkış yakalayan ve ailenin üçüncü kuşak fertlerinden olan Hasan Tozkoparan’dan dinledik.


1990 yılı Kartal doğumlu olan Hasan Tozkoparan, Çavuşoğlu mahallesinde yaşamına devam ediyor. Doğduğu günden bugüne aynı binada oturan Hasan Tozkoparan ve ailesi, o mahallenin en eski ailelerinden.


Aynı zamanda CHP Kartal İlçe Başkan yardımcısı olan Hasan Tozkoparan, doğup büyüdüğü Kartal’a ve Kartal halkına hizmet etmeye devam ediyor.
Mahallesindeki dostluk ve komşuluğun çok güzel olduğunu söyleyen ve birçok değerin kaybolmasına rağmen kendilerinin ve komşularının hala o değerleri yaşattığını ve bu duygunun kendilerine ayrıca bir mutluluk verdiğinin üstünü çizen genç siyasetçi, evli ve iki yaşında bir kız çocuğunun da babası.


Mutlu bir evliliği olduğunu söyleyen Hasan Tozkoparan eşinin de Karadenizli olduğunu, Trabzon Of’a damat olduğunu gülümseyerek ifade ediyor ve Tozkoparan ailesinin hikayesini anlatmaya başlıyor.


“1955’ten Beri Aynı Yerde Yaşıyoruz”


”1955 yılında Rize’den İstanbul’a gelen ailenin ilk fertleri olan dedem Hasan Tozkoparan ve babaannem, Kartal Çavuşoğlu mahallesine yerleşmişler.

Beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olan babam Hamza Tozkoparan, dedemler İstanbul’a geldiğinde iki aylıkmış ve kardeşlerin en küçüğüymüş.
1955 yılında Çavuşoğlu Mahallesine taşınan ailem, o gün bu gündür başka hiçbir yere gitmemişler. Beş çocuklu bir aileye bakmak zorunda olan dedem, inşaatlarda kalfalık yapmaya başlamış.

O günkü şartlarda kazandığı paradan arttırarak şu an oturduğumuz binanın yenilenmeden önceki eski binasını yapmaya başlamış.
Tüm aile dedemle beraber inşaatta çalışıp kendilerine oturacak bir ev yapmışlar. Babaannem, amcalarım, halalarım…

Anlayacağınız tüm aile dişini tırnağına takarak ilk evimizi yapmışlar. Dedem 10 yıl gibi bir süre inşaatlarda kalfalık yaptıktan sonra 1975 yılında yine Çavuşoğlu mahallesinde tüpçü dükkânı açmış ve daha sonraları tüp dolum işine de girmiş.”
“İlk Çamaşır Makinemizi, İlk Televizyonumuzu Senin Dedenden Almıştık”
“1980 yılında Tozkoparan İnşaat firması kurulmuş. Şirket olarak öncelikle Kartal’da, daha sonraları zamanla Acıbadem, Pendik ve Bayramoğlu’nda da binalar yapmaya başlamışlar.


Son on yıl içinde yine Kartal Petroliş Mahallesinde çalışmalar yaptık. 1983 yılında Hamam sokakta beyaz eşyacı dükkânı açan dedemi tanımayan yoktur sanırım Kartal’da. Bazen dükkâna yaşlı amcalar, teyzeler gelirdi. ‘İlk çamaşır makinamızı, ilk televizyonumuzu senin dedenden almıştık’ derlerdi. ‘Paramız yokken bile senetsiz sepetsiz deftere yazarak bizlere bu ürünleri verirlerdi’ diye anlatırlardı.”


”Aile Bağlarımız Çok Kuvvetli”


“Aile şirketimiz inşaat ve beyaz eşya üzerine ama farklı sektörlerde çalışan aile fertleriminiz de var. Mesela kuzenim Burak Tozkoparan oyuncu ve TV ve sinema sektöründe. Ablam ise psikolog.”


Babaannem 87 yaşında. Senenin 4-5 ayını Rize’de geçirir. Oraları çok seviyor. Ona kalsa hep orada kalmak istiyor. Rize’de evimiz ve çay tarlalarımız var. Babaannem orada köylüleri ve komşuları ile vakit geçirmeyi çok seviyor.


En büyük halam da orada yaşıyor. Biz de zaman zaman gideriz ata topraklarımıza. Babam da amcam da ben de oralarda vakit geçirmeyi seviyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Babaannem yaşlı olmasına rağmen herkese yardımcı olur.


Amcam Hüseyin Tozkoparan’ı tanırsınız. Ben siyaseti onunla sevdim, o bana örnek oldu. Kendisi 3 dönemdir Kartal Belediye meclis üyesi ve bu dönem de de yine Kartal belediye Başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.”
Aile olarak hiç atlamadığımız bir olayımız var, yaklaşık 20 yıldır her bayram 80 kişilik aile fertleri olarak babaannemde toplanırız. En küçük ferdimizden en büyüğümüze mutlaka bayramları beraber geçiririz. İlk defa geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ayrı kaldık, malum hayatımıza giren virüs her şeyi değiştirdi.


Bu yaşıma geldim hiçbir bayram ailemden kimseyi telefonla ve mesajla bayramını kutlamadım…Her bayram bir arada olduğumuz için buna gerek kalmıyordu çünkü. Bir de bayramlarda hep beraber hazırladığımız bayram sofralarımızın, yemeklerimizin, tatlılarımızın tadını asla unutamam.”
“Dedeme, Babama ve Babam Kadar Sevdiğim, Saygı Duyduğum Amcama Minnettarım”


“Dedem İstanbul’a gelip esnaflık hayatına başladıktan sonra hep başarılı işlere imza atmış. Allah ondan razı olsun. Dedem bizlere sadece maddi anlamda miras bırakmamıştır. Dürüstlüğünü, iş terbiyesini ve mütevaziliğini de miras olarak bırakmıştır.


Babam ve amcam Hüseyin Tozkoparan da mütevaziliği hep ön planda tutmuştur. Keşke ben de onlar kadar mütevazi olabilsem. Olmaya gayret gösteriyorum ve ömrüm boyunca da göstereceğim.”


”Siyaset Benim İçin Yeni Bir Heyecan”
“Siyaset benim için uzaktan izlediğim bir olaydı önceleri… İlk defa geçtiğimiz 12 Ocak‘ta yapılan CHP Kartal İlçe 37. Olağan Genel Kurulunda CHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı olarak siyasete girdim. Bana verilen görevi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum.

Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel ve İlçe Başkanımız Efendi Argunşah’ın bana verdiği bu görevi yerine getirirken kuruldaki diğer arkadaşlarımla da uyumlu çalışmaya dikkat ediyorum.


İlçemizde yönetim olarak güzel bir birliktelik yakaladığımızı düşünüyorum. İlk defa görev aldığımdan da olsa gerek çok heyecanlanıyorum ve bu da beni çok mutlu ediyor.

Her ne kadar göreve geldiğimiz tarihten 4 ay sonra pandemi sürecine girmiş olsak da çalışmalar konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.


İlçe Başkanımız Efendi Argunşah bizim için büyük şans oldu. Siyasi tecrübesini bizlere aktarıyor ve biz gençlerin her zaman önlerini açıyor. Siyasette yer almamız noktasında bizlere çok destek oluyor ben buradan sizin aracılığınızla kendisine teşekkür ediyorum.


Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in seçim çalışmaları sürecinde hep yanında olmaya çalıştım. Başkanımızın genç olması, ben de dahil olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş ancak bazı sebeplerden dolayı uzak durmuş olan gençleri cesaretlendirdi.

Yeni nesil, Başkanımız Gökhan Yüksel ile birlikte siyasette onların da şanslarının olabileceğini ve siyaset yapabileceklerini anlamış oldular. “
“Ben Siyasette Yeniyim”
“Ben siyasette hala çok yeniyim. İlerde neler olur siyasette devam edebilir miyim bunları söylemek şu an için çok erken. İleride siyasette daha farklı alanlarda da görev alırsam bu beni daha da mutlu eder onur ve gurur.

Ama dediğim gibi bugünden bunu kestirmek ve planlamak doğru olmaz.
Bir teşekkürü de eşim hak ediyor sanırım. İş hayatım da zaten yoğun bir çalışma temposu varken şimdi siyasette de görev aldım.

Zaman zaman eşimi ve kızımı ihmal ettiğim de oluyor… 2 yaşında bir kız evladım var onun sorumluluğu şu aralar eşime kalmasına rağmen bana göstermiş olduğu duyarlılıktan ve desteğinden dolayı ona çok teşekkür ediyorum.”


Bizlere bu güzel aileyi daha yakından tanıma şansı verdiği için biz de Hasan Tozkoparan’a teşekkür ediyoruz.

Galeri
📆 08 Ocak 2021 Cuma 11:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir