- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

TUMEF’TEN DİKKAT ÇEKEN PANEL

21 Aralık 2019 Cumartesi günü Kartal Belediyesine ait Hürriyet Kültür Merkezinde kısa adı TUMEF olan Toplumsal uyuşturucuyla mücadele derneği anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Saat 13.00’dan 15.00’a kadar süren etkinlikte uyuşturucu ve kötü alışkanlıkların zararlarından bahsedildi.


Panelde söz alan TUMEF İstanbul il Başkan’ı Nejdet Ertiryaki şunalara değindi;
TUMED Toplumsal uyuşturucuyla mücadele dernegi olarak sayın Genel Başkan’ımız Cemal Olgun tarafından 2018 yılında Samsun ilkadımda kurulmuştur.
36 İl ve İlçelerde Derneğimiz faal durumda olup daha sonraki süreçte TUMEF ismini alıp Federasyon kimliğine kavuşmuştur.
Kurulma amacımız; İnsanları dışlamak,ispiypnlamak vb gibi durumlar olmayıp, aksine topluma kazandırmak,iş imkanları sağlamak, sağlıklı yaşama teşvik etmek, toplum içerisinde birer birey olduklarını hissettirmektir.
Okullarımıza kadar girmiş olan uyuşturucunun kullanım yaşı ise 12’ye kadar düşmüştür. TUMEF kartal ilçemizde de faaliyete geçtikten sonra,20 mahalle de bulunan muhtarlarımızla iletişimkururp Okullarımızda genel anlamda konferans ve seminerler düzenleyeceğiz. Elbette burada Kartal’ın Mülki amiri olan Kaymakamımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzün bilgileri dahilinde ve yetkileriyle hizmet vereceğiz.

Son altı yılda uyuşturucudan 4000 civarında insanımız hayatını kaybetmiş olup, bundan dolayı yuvalarını kaybetmiş aileler rakkamsal değerlerle artış göstermekTedavi Merkezlerinde tedavi gören bağımlı sayısı 2018 yılında 3024 kişi olup,%54.5’i daha öncede tedavi görmüştür…
Bağımlıların tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezlerine uyuşturucu satıcıları sızmakta ve satış yapmaktadır. Bu merkezlerde ve çevresinde emniyet birimlerde bildirimlerde bulunacağız ve bu yolda mucadeleye devam edeceğiz dedi ve Kartal Belediyesine kendilerine bu anlamlı toplantıyı yapmak için sağladıkları destek için teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

TUMEF Genel Başkan’ının da katıldığı panel’de ortaya çıkan ortak kanı ” SAĞLIKLI NESİLLER SAĞLIKLI BEYİNLERLE YETİŞİR, BEYİNLERİ UYUŞTURAN HER KÖTÜLÜĞÜN KARŞISINDA OLACAĞIZ” oldu….

[1]
[2]
[3]