- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Türk-İş Konfederasyonunun 23. Olağan Genel Kurulu’nda Ergün Atalay yeniden genel başkanlığa seçildi.

HABERİN DEVAMI

Türk-İş’ten yapılan açıklamaya göre, konfederasyonun bir otelde düzenlenen 23. Olağan Genel Kurulu’nda 289 delege oy kullandı.

Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. 279 oy geçerli, 10 oy da geçersiz sayıldı. Ergün Atalay, geçerli oyların 236’sını alarak yeniden genel başkan oldu.Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan tepki çeken sözler! [1]

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar da görevlerine yeniden seçildi.

Seçimin sonuçlanmasının ardından Atalay, delegelere hitaben kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Hac kurası ne zaman çekilecek? Hac kayıtları nasıl yapılır?

Umreye giderek Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Hac kurası 2020 ne zaman çekilecek merak ediyor. Başvuruları devam eden hac kayıtları ve kura tarihleri ile ilgili bilgiler Diyanet resmi internet sitesinde yayınlandı. İşte, hac başvuru kayıtları ile ilgili bilgiler…

Hac kurası ne zaman çekilecek? Hac kayıtları nasıl yapılır?

2020 yılında hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş Hac kura tarihlerini araştırıyor. Buna göre, 2020 hac ön kayıtlarını yaptıracak olan vatandaşlar e devlet şifresi ile işlemlerini gerçekleştirecekler.

HAC KURASI NE ZAMAN?

2020 yılı hac kurası, 9 Ocak 2020’de çekilecek.

Ön kayıtlar, 11 Kasım-13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinde yayınlanacak ön kayıt linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla alınıyor.

İLETİŞİM BİLGİSİ ÖNEMLİ

Hacı adayları başvuru yaparken iletişim bilgilerini mutlaka girmeli ve bu işlemi doğru bir şekilde yapmalıdır. Bunun sebebi ise kura çekimi sonra hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlara “kesin kayıt yaptırabilir” belgesi SMS şifresi olarak gelecek. Aynı zamanda cep telefonu değişikliği yaptırmak isteyen vatandaşların diyanetin vereceği tarihte il/ilçe müftülüklerine gidip müracaat etmeleri gerekiyor.

REZERVASYONLARA DİKKAT!

Öncelikle 2020 yılında ilk defa hacca gidecek vatandaşların 25 TL harç ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Ardından ön başvuru fromunu doldurabilirler. Özellikle hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak oda tercihi ve ya otel tercihi yapacaklar. Ancak bu tercih bağlayıcı olacağı için daha sonra konaklama tercihlerinde değişikliğe izin verilmeyecektir.