- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Türk Metal İşçisi Sokağa İniyor “

Türk Metal Sendikası Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Teke, MESS’in uzlaşma tavrına karşılık 19 Aralık Perşembe Günü kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını açıkladı. 16.30 ile 17.30 saatleri arasındaki kitlesel basın açıklamasına tüm Gebze halkı da davet edildi.

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 7 Ekim tarihinde başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin tıkanması ve 4 Aralık tarihindeki son toplantıda uyuşmazlık tutanağının tutulmasının ardından, MESS’e karşı eylem sürecini başlatılmıştı.

Uyuşmazlık tutanağının tutulmasının ardından Türk Metal Sendikası Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Teke kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “MESS’in uzlaşmaz tavrına karşılık tepkilerimizi göstermeye devam ediyoruz.19 Aralık Perşembe günü Gebze Kent Meydanı’nda saat 16:30’da yapacağımız basın açıklamasına bütün üyelerimizi bekliyoruz” denildi.

Mitinge İstanbul Anadolu yakası, Gebze ve Dilovası şubesine bağlı tüm işyerlerindeki çalışan üyelerin katılacağı belirtildi.