- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Türk Şiirinin Usta Kalemleri Kartal’da Anıldı

Kartal Belediyesi, Türk Şiirinin  usta isimleri Nazım Hikmet’in 58. ve Ahmed Arif’in 30. ölüm yıl dönümü için bir anma etkinliği düzenledi.

Haziran ayı başında kaybettiğimiz, edebiyatımızın iki değerli şairi için Hasat Sanat Atölyesi önünde pandemi koşullarına uygun olarak anma etkinliği düzenlendi.Etkinliğe; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Adem Uçar , kartallı şair,yazar ve sanatsever katıldı . Türk Şiirine  ve edebiyatına sayısız eser kazandıran Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’in  anma Programına , Şair-Yazar Ali Rıza Gelirli ve Şair Hüseyin Aslan’ın şiir dinletileriyle başlandı.

Ardından Şair-Yazar Dilruba Nuray Erenler ve Şair-Yazar Niyazi Yaşar kaybettiğimiz usta şairler hakkında konuşma gerçekleştirdi. Niyazi Yaşar konuşmasında “Bu iki büyük şair bütün sevdaları, kavgaları ve umutları şiirin de ötesine taşıyan büyük ustalardır. Bu iki büyük devi, iki büyük çınarı anmak bir umuttur, geleceğimizin parlak olduğunun bir işaretidir.” diyerek kaybettiğimiz iki şairin önemine vurgu yaptı.

Program Cenan Çamyurdu ve Taner Özsoy’un tiyatral sunumu ve bağlama dinletisi ile sona erdi

Haber Videosuna oluşmak için https://we.tl/t-rkMBpqtbVu [1] tıklayınız.