MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesinden 23 Nisan Mesajı
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesinden 23 Nisan Mesajı

23 Nisan Mesajı

Yüce Türk Milleti , Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubemizin üyesi , Aziz şehitlerimizin emanetleri saygıdeğer aileleri ,eli öpülesi şehit anne ve babalarımız , şehitlerimizin canlı şahitleri kahraman gazilerimiz ve kıymetli aileleri , bugün 1.Türkiye Büyük Millet Meclisinin büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışının ve Egemenliğin yüce Türk Milletine verilişinin 100 yıl dönümü…
Bundan 100 yıl önce vatan topraklarımızın işgal altında olduğu günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlatılan Ulusal Milli mücadelemizin , devamı olarak 1. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılmasına karar verilmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özellikle istemesi üzerine 23 Nisan 1920 Cuma günü Hacı Bayram Veli Cam-i Şerifinde Cuma namazı kılınmış, namaz sonrasında Sakal-ı Şerif ve Sancak-ı Şerif alınarak meclisin önüne gelinmiş , meclise girmeden evvel yeniden dualar edilip kurban kesilerek Millet Meclisimiz Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1924 yılında bayram olarak kutlanmaya başlamış ve Atatürk’ün bu günü çocuklara armağan etmesiyle 1929 yılından itibaren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak
kutlanmaya devam etmiştir.
Yüce Türk Milleti , saygıdeğer üyelerimiz,
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cennet vatanı çocuklarımıza armağan , gençlerimize emanet etmiştir… Bu gün hala dünyada çocuklara armağan edilmiş bir bayramı kutlayan tek ülkeyiz.
Gazi Meclisimizin 100. yaşını gururla ve coşkuyla kutlamaya hazırlanırken , dünya ile birlikte ülkemizi de ciddi anlamda tehdit eden Coronavirüs salgını ne yazık ki bu güne kadar 2.376 vatandaşımızın da yaşamını kaybetmesine sebep oldu. Devletimizin bu salgına karşı yürüttüğü top yekun mücadele gereği , içimiz burkulsa da , çocuklarımızın, ailelerimizin ve milletimizin sağlığı için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bu sene bayraklarımızla donatacağımız evlerimizden , balkonlarımızdan kutlayacağız. 23 Nisan akşamı saat 21:00 de tüm hane halkımızla beraber balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı en güçlü biçimde okuyacağız.
Yüce Türk Milleti ve saygıdeğer üyelerimiz,
bu duygu ve düşünceler içinde Milli Egemenliğimizin 100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Kahraman gazilerimizi, sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Yüce Türk Milleti ve saygıdeğer üyelerimiz,
Bu sene idrak edeceğimiz mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı da 23 Nisan akşamı kılınacaktır. Salgın hastalık nedeniyle teravih namazlarımızı da evlerimizde kılacağız. Yüce Allah bu mübarek Ramazan ayında tutulacak oruçları , yapılacak duaları yüce katında kabul ve makbul eylesin inşallah.
Mübarek Ramazan ayı Türk İslam alemine hayırlara vesile olsun, Yüce Allah, Coronavirüs salgınından Türk Milletinin, İslam aleminin ve tüm insanlığın biran evvel kurtulmasını nasip etsin inşallah. Bu vesile yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilerim. Halen hastanelerde tedavi altında olan vatandaşlarımızın da biran önce sağlıklarına kavuşmalarını Yüce Allah’tan niyaz ederim.
Nice Bayramlarımızı , Mübarek günlerimizi en kısa zamanda el ele , yürek yüreğe beraberce kutlayacağımız günlerde buluşmak dileğiyle sevgi ve selamlarımı sunarım.

Dernek olarak
23 Nisan 2020 akşam
saat 21:00’de bayraklarımızla, balkonlarımızda buluşarak hep birlikte İstiklal marşımızı okuyarak kutlayacağız. Türk halkını bu kutlamaya davet ediyoruz

Hayırlı Ramazanlar
Allah’a emanet olun
Saygılarımla.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Gazi Oktay KAYA
Başkan

📆 23 Nisan 2020 Perşembe 00:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir