- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

‘Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir’

[1]

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 teslimatına ilişkin, “Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye’nin kendi hakkı ve hukukudur” dedi.

Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir

Çankaya Belediyesi’nce yapılan Adalet Parkı’nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Rusya’nın S-400 [2]‘leri teslimatına ilişkin bir soru üzerine ABD Senatosunun önce Türkiye’nin hangi coğrafyada yer aldığına bakması gerektiğini belirtti.

“Türkiye’nin bulunduğu coğrafya stratejik bir bölge. Türkiye bir ateş çemberi içinde” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Yurt içinde, yurt dışında sağlamak zorundadır, bunun için gerekli önlemleri almak zorundadır. Eğer Türkiye zamanında Patriotların alımıyla ilgili başvurmuş ve Amerika bu talebi karşılamamışsa elbetteki Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Senatonun ve diğer siyasal organların Trump’a yönelik, ‘Türkiye’ye baskı kurun’ diye baskılarını doğru bulmuyorum. Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir, kendi güvenliğini sağlayacaktır. Bu Türkiye’nin hakkıdır, hukukudur.”