MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi uygulansın’ dedi
Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi uygulansın’ dedi

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istemesini protesto etmek amacıyla kadınlar Türkiye’nin birçok şehrinde bir araya geldi. İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin tartışmalar sürerken yüzlerce kadın Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi tartışmasına tepki göstermek için İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Hatay ve Samsun’da toplandı. İzmir Alsancak’ta toplanan kadınlara polisin müdahale etmesi tepki çekti. Sosyal medya hesabından polisin sert müdahalesine ait görüntüleri paylaşan Üniversiteli Kadın Kollektifleri, 16 kadının gözaltına alındığını belirtti.

Türkiye’nin birçok ilinde kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi uygulansın’ dedi

Kadınları her türlü şiddete karşı korumak amacıyla 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesini protesto etmek isteyen kadınlar Türkiye’nin birçok şehrinde bir araya geldi.

İstanbul Sözleşmesi konusundaki tartışmalara karşı yüzlerce kadın bugün saat 19.00’da Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde toplandı. Eyleme CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Milletvekili Hüda Kaya da katıldı.

FOTO: SÖZCÜ

“Yaşasın kadın dayanışması” ve “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganları atan yüzlerce kadın, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri de tek tek sayıldı. Öte yandan polisler de çevrede güvenlik önlemi aldı.

📆 05 Ağustos 2020 Çarşamba 22:08   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir