MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇOCUK GİRİŞİMCİLER ÇARŞISI TUZLA’DA AÇILDI
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇOCUK GİRİŞİMCİLER ÇARŞISI TUZLA’DA AÇILDI

  • -“BURADA HAYATI DENEYİMLEME LABORATUVARI VAR”
    -TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI
    -“TOPLUMSAL BAŞARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN OLGUNLAŞTIRMA METODUNU YAŞATMAK İSTİYOR”
    Tuzla Belediyesi, yaşları 8 ile 14 arası çocuklar için hem girişimciliği özendirmek hem de ekonomiye katkı sağlamak amacıyla özel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında çocuk girişimcilerin, kullanmadıkları eşyaları ve ekonomiye kazandırılması hedeflenirken, çarşı girişine konulan kumbaralar ile doğu ve güneydoğu okullarında belirlenecek ilkokullarda dijital kütüphane oluşturulacaktır. Açılış programında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Burada hayatı deneyimleme laboratuvarı var. Buraya 250’den fazla katılan var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada hayatı hep beraber deneyimleme ve inşallah gençlerimize yıl boyunca yapacağımız farklı projeler ile bunları yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
    Tuzla Belediyesi, 8-14 yaş arası çocuklara geleceğin bireyleri olarak, etkili bir birey olmanın, kendini tanımanın ve ticari ahlakın kazandırılmasını hedefleyerek, eskinin değerlendirilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve atık yönetimine destek olunmanın bilinci aşılanması için Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşısı’nı açtı. Çocuk Girişimciler Çarşısı’nda çocuklar için özel kurulan 250 adet stantlar ile kendi getirdikleri ürünleri vatandaşlara pazarlayarak, satışlarını gerçekleştirerek ekonomik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu çarşıdan elde edilen gelirler için ise çarşı girişine konulan kumbaralar ile doğu ve güneydoğu okullarında belirlenecek ilkokullarda dijital kütüphane oluşturulacaktır. Tuzla Marina’da akşam 20.00’a kadar açık olacak fuarın açılışına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, stantları tek tek gezerek çocuk girişimciler ile tek tek sohbet etti.
    “TOPLUMSAL BAŞARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN OLGUNLAŞTIRMA METODUNU YAŞATMAK İSTİYOR”
    Programın açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bugün burada çok renkli, çok eğlenceli ve bir o kadar da önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşı’nın açılışını yapıyoruz. 8-14 yaş grubundaki gençlerimizin olduğu bir ortamdayız. Çok eğlenceli diyoruz çünkü bugün burada gençlerimiz hem kendileri hem de hayatları için çok kıymetli olan, çok önemli hayat hikayeleri olan ürünlerini burada pazarlıyorlar. Onları satıyorlar. Başka hikayelere dönüştürüyorlar. Çok önemli olduğunu ifade ettim çünkü burada gençlerimizi olgunlaştırarak, toplumsal başarı için çok önemli olan olgunlaştırma metodunu gençlerimize yaşatmak istiyoruz” dedi.
    “BURADA HAYATI DENEYİMLEME LABORATUVARI VAR”
    Bu organizasyon çok önemli bir şey daha sağlamış oluyor. Arz karşısında talep, talep karşısındaki arzı gerçekleştiriyor. Bunu başarmak, bir şey satmak, pazarlayabilmenin deneyimini yaşıyorlar. Aslında burada Çocuk Girişimciler Çarşısı değil, burada hayatı deneyimleme laboratuvarı var. Buraya 250’den fazla katılan var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada hayatı hep beraber deneyimleme ve inşallah gençlerimize yıl boyunca yapacağımız farklı projeler ile bunları yaşatmaya devam edeceğiz. Gelecekteki en önemli şey iyilik ve karşılaştığın insanlara iyilik yapabilmektir. Başkalarının mutluluğu için yaşayabilmek. Ben her zaman gençlerle sohbetlerimde söylüyorum. Sadece kendi mutluluğu için yaşayan insan kötüdür diye Tolstoy’un bir lafı vardır. Yeni nesil, z kuşağı dediğimiz ve ya internetle büyüyen gençlerimizin doğaya, çevreye, duyarlı bir nesil görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.
    Programa katılan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu,” Bu heyecanı taşıyan onlarca öğrencimizi bu çarşıda görmek bir eğitimci olarak bizleri mutlu ediyor” dedi.
📆 22 Haziran 2022 Çarşamba 18:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir