- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU!MADDE BAĞIMLILIĞI

Türkiye’nin çok sorunu var ,81 Milyon Nüfusa ulaşmış olan Türkiye, yıllardır süre gelen terör ve trafik sorunu,dış ülkelerle yaşanılan sorunlar,Fetö terör örgütü bunlarla birlikte bir çok sorun ve sıkıntılar içerisinde olan bir ülke Türkiye.

Yukarıda söz ettiğim sorunlara ilave olarak çok daha büyük tehlike barındıran madde bağımlılığı, özellikle genç nesilleri adres gösteriyor. Bu büyük sorun ne yazık ki yaygın olarak devam etmekte.
Mahalle ve park alanlarında akşam saatlerinde karargah kuran gençler bizleri korkutuyor ve endişe veriyor.

Madde bağımlılığıyla ilgili çeşitli seminerler,yardım Vakıfları tarafından yapılan etkinlikler, şu ana kadar bir yol katedemedi. Yine sokaklarda, parklarda madde komasına giren gençlerin görüntüsüyle karşı karşıya kalıyoruz.

Zehir tacirleri ise elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşmaya ve genç avına çıkmaya devam ediyor.Emniyet ne yapıyor. Acaba mahalle parklarını düzenli şekilde takip ediyor mu? Parkların oyun oynama yeri olduğunu unutuyorlar mı?

Çocukların oyun oynadıkları ailelerin vakt geçirdiği parklar güvenli mi? Ne zaman güvenli olacak. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla nasıl bu alanları kullanacaklar? işte bu sorular gibi birçok soru cevap bekliyor. Sorular vatandaşın soruları.Kendi yaşadıkları Kentte güvenli olmak istemeleri en doğal hakları değil mi? 
Kentleri yöneten Yöneticilerin bu soruna hassas davranmalarını gece bekçilerinin ve devriye ekiplerinin mahalle parklarını daha çok kontrol etmeleri ,özellikle zehir tacirlerinin gece meydana çıktıkarı düşünülürse titiz davranmaları gerekir.Kent güven aşılamalı ,güven duymadığınız bir Kentte nefes almak imkansızlaşır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkalım ve ne gerekiyorsa yapalım bunu çoktan hak ediyorlar.

saygılarımla

Nuray Yılmaz