MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Türkiye’nin İlk ve Tek Alerjik Çocuklar Kreşi ile Aileler Rahat Nefes Alıyor
Türkiye’nin İlk ve Tek Alerjik Çocuklar Kreşi ile Aileler Rahat Nefes Alıyor

Türkiye’de ilk kez alerjik çocuklar için özel olarak tasarlanan Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde, beslenme ve bulundukları ortam konusunda özel hassasiyete sahip alerjik çocuklara eğitim veriliyor.

Kartal Yakacık’ta bulunan ve sadece alerjik çocuklara eğitim hizmeti veren Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde her şey alerjik çocuklar için düşünülmüş. Kreşte çocukların beslenmesinden, eğitim aldıkları sınıfların malzemesine kadar her şey alerjik çocuklar için tasarlandı. Merkez içerisinde; havalandırma filtrelerinden, sınıfların iç döşemesine, mutfakta pişirilecek özel diyet yemeklerden bahçeye ekilen en az polene sahip bitkilere kadar her şey alerjik çocukların sağlığına uygun şekilde bulunuyor.

Alerjik çocukları kabul eden Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim alan miniklerin sahip oldukları alerji rahatsızlıkları ile ilgili bütün bilgiler, kayıt altına alınıyor ve eğitim alan miniklere bu bilgiler ışığında yaklaşılıyor. Çok sayıda farklı alerji türünden rahatsızlık yaşayan çocuğun eğitim aldığı kreşte, özel eğitimli ve konusunda uzman personel sayesinde herhangi bir aksaklık yaşanmasına müsaade edilmiyor. Kreşte; ölümcül olabilecek ani ve şiddetli anafilaktik şok için acil eylem planı, adrenalin oto enjektör dolabı ve eğitimli sağlık personeli de hazır bulunduruluyor.

Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nde çocuğu eğitim alan bir anne, “ En basit anlamıyla kızım sosyal ve güvenle gönderebileceğim bir ortama girdi. Kızımın burada herhangi bir alerjene maruz kalmayacağını biliyorum. Buradaki bütün personelin alerji konusunda eğitimli olduğunu biliyorum. Bu da içim rahat bir şekilde kızımı Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ne gönderebilmemi sağlıyor.” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise, “Kartal Belediyesi kreşlerimizde eğitim alan çocuklar arasında alerjisi olan çocuklar ile karşılaştık. Kimisinin yediği yemeğe, kimisinin ise oynadığı oyuncağa alerjisi vardı. Biz bu duruma çözüm ararken karşımıza Alerjiyle Yaşam Derneği çıktı ve çözüm ortağımız oldu. Bir proje başlattık ve Türkiye’nin ilk alerjik çocuk kreşini Kartal Belediyesi bünyesinde hizmete açtık. Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki her şey alerjik çocuklar için düşünüldü.” şeklinde konuştu.

Galeri
📆 24 Eylül 2019 Salı 09:13   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir