MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Türkiye’nin ilk yerli “ağ anahtarını” Pendik Belediyesi kullanıyor
Türkiye’nin ilk yerli “ağ anahtarını” Pendik Belediyesi kullanıyor

Pendik Belediyesi Teknopark’ta üretilen Türkiye’nin ilk yerli Switch’ini (ağ anahtarı) kullanmaya başladı. Teknopark ve üretici firma “Pnetworks”la protokol imzalayan Belediye Başkan Ahmet Cin: “Belediye olarak bu Switch’i denedik ve başarılı olduğunu gördük.” dedi.

Dünya’da sadece birkaç firmanın ürettiği Switch’i (ağ anahtarı) Türkiye’de ilk defa Teknopark’ta üretildi. Pendik Belediyesi de Pnetworks firmasının ürettiği Switch’i ilk kullanan kurum oldu. Firmayla “İşbirliği Protokolü” imzalayan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Belediye olarak buSwitch’i denedik ve başarılı olduğunu gördük. Pendik’te böyle bir markanın Türkiye’ye değer katması adına çok mutluyuz. Bizim sloganımız var: ‘Ne Varsa Pendik’te Var’ diye. Hakikatten öyle, stratejik bir ilçedeyiz. Teknoloji, sanayi ve ticaret olarak ne varsa Pendik’te var.” dedi.

“Ağ anahtarı üretimi sayılı birkaç firmanın tekelinde”

İmza töreninde konuşan Teknopark Genel Müdürü Bilal Topçu günümüz dünyasında veri saklamanın giderek daha fazla önem arz ettiğini, bu Switch’inTeknopark’ta geliştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Pnetworks Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen ise Switch’lerin stratejik önemine dikkat çekerek “Switch üretimi dünyada birkaç firmanın tekelinde. Bu durumu hep sorgulamışımdır. Şükürler olsun ki bugün bu Switch’i ürettik. Pendik Belediyesiyle kullanmaya başladık, inşallah tüm dünyaya kullandıracağız.” dedi.

Switch (Ağ Anahtarı) Nedir?

Türkçesi ağ anahtarı olan Switch iki veya daha fazla bilgisayarların birbiri arasında iletişim sağlanması amacıyla kullanılan cihazlardır.

Mavi Marmara Baskını’nda İHH’nın sitesine erişimi kapatmışlardı

İsrail’in 2010 yılında yaptığı Mavi Marmara Baskını sırasında Checkpoint firmasının üretmiş olduğu güvenlik cihazları İHH’ya ait WEB sayfasına erişimi kapatmıştı. Checkpoint ürününü kullanan tüm kurumsal firmalar ve bireysel internet kullanıcıları ihh.org.tr adresine erişim yapamamıştı.

📆 05 Nisan 2021 Pazartesi 19:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir