MENÜ ☰
..
Eksper Haber » beyoğlu, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi Beyoğlu’nda açıldı
Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi Beyoğlu’nda açıldı

Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi Beyoğlu’nda açıldı. Anadolu’nun koku bilgeliğini modern koku endüstrisinin bilgisiyle buluşturan “Koku Akademisi” geleceğin koku uzmanlarını yetiştirecek.

İlklerin şehri Beyoğlu’nda bir ilke daha imza atıldı. Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi, Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle açıldı. Beyoğlu’nda geleceğin koku uzmanlarının yetiştirileceği Koku Akademisi’nin açılış törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya katıldı.

KOKU EN YAKIN ARKADAŞIMIZ

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Dünyanın ilk Koku Akademisinin açılıyor olması çok anlamlı. Kokunun insanla olan ilişkisi uzun uzun anlatılacak bir boyutu var. Koku beş duyu organımızdan birine hitap eden bir özellikten bahsediyoruz. Koku en yakın arkadaşımız. Koku ile medeniyetler arasındaki büyük ilişkiler var. Allah her yarattığını bir koku ile yaratmış. Koku insanın ve nesnenin değerini artırır” dedi.

KOKU AKADEMİSİ’NİN BURADA OLMASI AYRI BİR ARTI

Koku akademisi’nin Beyoğlu’nda açılmış olmasının ayrı bir önem taşıdığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, “Koku Akademisi’nin burada olması ayrı bir artı. Ben bu çalışmaların başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye’nin böylesine kadim bir geleneğiniz, daha akademik, daha kurumsal olarak dünyaya açılmış olması da ayrı bir artı olacak” ifadelerini kullandı.

ANADOLU’NUN KOKUSU TÜM DÜNYAYA YAYILACAK

Mezopotamya, Hitit, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan Anadolu’nun koku bilgeliğini modern koku endüstrisinin bilgisiyle buluşturan “Koku Akademisi”, güncel koku çalışmalarını bu topraklardan tüm dünyaya yayacak. Dünyanın güncel parfüm literatürü, medeniyetlerin kadim ritüelleri, koku hakkında ulaşılan tarihi ve modern tüm bilgileri Beyoğlu’nda aynı çatı altında toplayan Koku Akademisi, aynı zamanda geleceğin koku uzmanlarını da yetiştirecek.

📆 13 Ağustos 2021 Cuma 14:23   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir