MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » “TÜRKÜLERİN EFENDİLERİ,BEŞİ BİR YERDE “
“TÜRKÜLERİN EFENDİLERİ,BEŞİ BİR YERDE “

Kulağımıza öyle güzel ezgiler geliyordu ki son zamanlarda , biz de bu güzelliğin merkezi olan TV 52 Südütyosunu ziyaret ettik.


Her hafta salı günü Türkü sevenlerle buluşan “Beşi bir Yerde”programı ekranları karşısındaki izliyicisine adeta Türkü ziyafeti sunuyor.


Ordu’lu sanatçılar’dan oluşan “Beşi bir yerde”programı birbirinden değerli ve Türkülere yorumları ,sesleri ile anlam katan 5 Türk Halk Müziği sanatçısının bir araya gelmesi ile başlamış.


Türküleri ekranları karşısındaki izliyiciyle buluşturan “Beşi bir yerde”sizleri adeta Türkülerle dolu bir yolculuğa çıkartıyor.


Program yapımcısı ve THM sanatçısı Sedat Ünver ,Türk Halk Müziği sanatçısı ve müzisyen Taner Özsoy ,Türk Halk Müziği sanatçısı Hürda Aydın,THM sanatçısı Erol Aydoğan ,THM sanatçısı Fatih Yaman ile her hafta salı günü saat:21 ;00’da evlerinize konuk olan “Beşi bir yerde” canlı olarak TV 52 Südütyolarından yayınlanıyor.

Bu güzel programın yaratıcılarından Sedat Ünver’e Beşi Bir Yerde programının hikayesini sorduk;


” Merhaba, adım Sedat Ünver THM sanatçısıyım,Kültür Bakanlığı sanatçısı kimliğimde var aynı zamanda.


Yaklaşık 10 yıldır yöresel kanallarda Türkü programları yapıyorum, daha çok STK’larla ilgili programlar yapıyorduk.


Geçtiğimiz yaz aklıma bir proje geldi ve dalında eğitimleri ve yorumları ile kendilerini ispat etmiş olan değerli sanatçı arkadaşlarımı aradım fikirlerini aldım,kafamda böyle bir müzik programı projesi var olurmu olmaz mı diye danıştım.


Hepsi de çok sıcak baktılar fikrime , kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum.

Böyle doğdu “Beşi Bir Yerde”ve yaklaşık 32 hafta sürecek programımız.
Tahminen 24 yada 25. programı yapıyoruz ne kadar daha devam eder bilemiyorum….


Hepimiz mesudiyeliyiz, ama bu işler arz taleple olan işler biliyorsunuz ve malesef programlar sponsorsuz yürümüyor…Bu sezon sağolsun Süzer Çay firması bize sponsor oldu ama gelecek sezon ne olur bilemiyorum.Temennimiz devam etmesi,program devam etmese dahi biz Beşi bir yerde olarak olmasada herzaman heryerde Türkülerimizi söylemeye ve anlatmaya devam edeceğiz .


Tüm arkadaşlarımı seviyor ve sayıyorum hepsi benim hocamdır, seviliyoruz yurt dışından da izleniyoruz ve elimizden geldiğince programımızı sürdüreceğiz…


Anlıyacağınız Beşi Bir Yerde programının hikayesi bu”…. dedi ve içtenlikle sorumuza cevap verdi.

ÖZDE TV ailesi olarak bizleri misafir eden TV 52 ailesine “Beşi bir yerde” program yapımcısı sayın Sedat Ünver’e değerli hocam Taner Özsoy’ a ,yorumları ve sesleri ile bizleri Türkülerle buluşturan 5 Değerli sanatçı ve müzisyene, sonsuz teşekkürler sunuyoruz .Başarılarının devamını diliyoruz .

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 03 Mart 2021 Çarşamba 11:25   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir