- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

TUZLA’YA 6 BİN KİTAPLIK YENİ BİR KÜTÜPHANE DAHA KAZANDIRILDI


-TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI;

“4-4’LÜK BİR KARDEŞLİĞİ VE 44 GÜN SONRA KAZANILAN BİR SAVAŞ VE ZAFERİ BİRLİKTE YAŞADIK”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” bugün iki güzelliği bir arada yaşadık. Tuzlamıza kazandırdığımız bir halk kütüphanesi ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosumuz ve Azerbaycan Gençlik Vakfı’nın başkanları ve tüm yetkililerinin katılmış olduğu, Şuşa-Türk Dünyası Başkenti fotoğraf sergisini birlikte açtık. Kitabı mekanıyla buluşturmak gibi bir güzelliği yaşadık. Bu iki güzellikten diğeri ise bizim için çok kıymetli olan, iki devlet tek millet düşüncesi ile son zamanlarda yaşanan ve 4-4’lük bir kardeşliği ve 44 gün sonra kazanılan bir savaş ve zaferi birlikte yaşadık. Biz aslında burada bu kardeşliği yansıtan Şuşa’dan gelen resimler ile beraber yaşamış olduğumuz bu manevi iklim ile beraber daha çok okuyan bir neslin olması, daha çok okumayı arzulayan bir neslin olmasını kütüphanelerin sayısının artması ile görüyoruz. Gençler okumak istiyorlar. Gençler daha çok kitaba erişim sağlayan mekanlarda olmak istiyorlar. Gençler aslında daha entelektüel mekanlarda vakit geçirmek istiyorlar. Biz de bu mekanı bu istek doğrultusunda ortaya koyduk. Gençlerimize hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen başta Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere Genel Müdürümüz Ali Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz ve sergimiz hayırlı olsun. Yaşasın kitap, yasasın bilgi, yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türkiye ve yaşasın kardeşlik” dedi.
“ŞANLI AZERBAYCAN VE ŞANLI TÜRKİYE BAYRAĞI YAN YANA DALGALANIYOR”
Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade,” bilginiz üzerine 27 Eylül 2020 tarihinde başlamış ve 44 gün devam etmiş vatan savaşında Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız İlhan Aliyev’in liderliğindeki Azerbaycan ordusu, Türkiye’nin destekleri ile şanlı zafere imza atmıştır. Bu zafer sonucunda 30 yıldır işgal altında bulunan topraklar işgalden kurtarılmış, kendi sahiplerine kavuşmuştur. Bugün işgalden kurtarılmış topraklarda imar çalışmaları, Türkiye şirketlerinin yakından iştirakleri ile hızla devam ediyor. Bugün işgalden kurtarılmış topraklarımızda hem şanlı Azerbaycan bayrağı hem de şanlı Türkiye bayrağı hep yan yana dalgalanıyor. Bu hepimiz için gurur verici bir andır. Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen başta Tuzla Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Azerbaycan Gençler Vakfı Başkan Yardımcısı Gadir Halilov ise,” Çok mutlu olduk. Tuzla Belediyesi ile birlikte olmak çok güzel oldu. Tuzla Belediyesi ile ilgili çok güzel hatıralarımız var” dedi.