- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Müdürlüğü Hükümlü Resim Sergisi Törenle açıldı.


Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Müdürlüğü Hükümlü Resim Sergisi Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Komisyon Başkanı Bekir Altun, Komisyon Üyesi Nihat Zincirli, Başsavcı vekilleri, savcılar, hakimler, Ümraniye T Tipi Cezaevi Kurumu Müdürü Oktay Yıldırım, adliye çalışanları ve davetlilerin katılımı ile 14 Ekim 2019 tarihinde saat 11.00 de Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonunda açıldı.


Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu protokol çerçevesinde, Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından tutuklu ve hükümlülerin ıslahı ve eğitimi kapsamında ortaklaşa düzenlenen çalışma sonrası 6 ay süresince Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Görsel Sanatlar öğretmeni Nermin Songur tarafından yağlı boya resim kursu verilmiştir. Kursun tüm masrafları Cezaevleri Eğitim Kurulu Kararı ile Adalet Bakanlığı tarafından karşılanmıştır. Sergide eğitim alan 15 hükümlünün özgün çalışmalarından oluşan 81 adet resim yer almaktadır.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza infaz kurumu 1.Müdürü Oktay Yıldırım’ın organize ettiği sergi 14 Ekim – 18 Ekim tarihleri arası İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonunda sergilenmeye devam edecektir.