- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Var Oluş Çanakkale”

Çanakkale Zaferi Destansı bir Diriliştir. Kimsenin kimseyi hor görmeden ,kimsenin diline ,dinine, mezhebine ,fikrine bakılmaksızın sadece bir olmak birlik olmanın Tarihteki adıdır Çanakkale .

Nene Hatunların ,Fatma anaların, evlatların ,Anaların ,babaların ruhunda Vatan sevgisi dolu Hür vicdanın sesidir Çanakkale .

Milyonlarca Mehmetçiğin son vedası ,Anaların son çığlığı ,Sevgilinin bakışıdır Çanakkale .

Çanakkale Zaferiyle ilgili çok şeyler söylendi, çok kitaplar yazıldı ,Çanakkale Ruhunu yansıtan çok cümleler sarfedildi,biri vardıki onun tek bir cümlesi Çanakkaleyi anlatan ve özetleyen en önemli vurguydu ,GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ ” İşte bu cümle aslında Çanakkaleyi anlatan ,yaşatan ve yaşayan en derin sözdü.

Ne analar ağladı,ne babalar sızladı,sevgililer bağrına taş bastı ,çocuklar kundakta sessizdi,çünkü bir oluş ,birlik oluş ,birlikte varoluştu ,”ÇANAKKALE “

Çanakkale Destanını bizlere Yaşatan ,bizlere bu vatanı canları pahasına armağan eden ,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ,Mehmetçiklerimizi ,Nene Hatunlar ,Fatma Analarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları Şad olsun.

Saygılarımla

NURAY YILMAZ