- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Vedat Günyol ve Deneme Üstüne” Adlı Sempozyum Kartal’da Yapıldı

Kartal Belediyesi’nin, onuruna her yıl deneme yarışması düzenlediği yazar, eleştirmen, gazeteci, çevirmen ve öğretmen Vedat Günyol için gerçekleştirilen sempozyum, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Edebiyat dünyasından pek çok önemli ismin yan sıra çok sayıda okurun da katıldığı sempozyum, 3 oturum ile gerçekleşti. Yaklaşık 5 saat süren sempozyumun ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar katılımcılara teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdim etti.

Edebiyat dünyasının önemli kalemlerinden biri olan merhum Vedat Günyol anısına Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. “Vedat Günyol ve Deneme Üstüne” adlı sempozyumda ilk oturum 13.30’da gerçekleştirildi. Avukat Celal Ülgen’in oturum başkanlığını yaptığı ve “Hümanist Vedat Günyol” konu başlıklı otumda konuşmacı olarak Tahir Şilkan, Arife Kalender, Aykut Sezgin, Cengiz Bektaş ve Mustafa Köz yer aldı.

15.30’da başlayan ve “Sanatçıların Cumhurbaşkanı Vedat Günyol” başlığını taşıyan oturumu ise Adnan Özyalçıner yönetti. Bu oturumda da Ulviye Alpay, Yusuf Çotuksöken, Hikmet Altınkaynak, Uğur Kökden ve Rengin Cemiloğlu konuşmacı olarak yer aldı. Sempozyumun son oturumunda ise oturum başkanları Celal Ülgen ve Adnan Özyalçıner genel değerlendirme konuşmaları gerçekleştirdi. Oturumların sona ermesinin ardından önce Celal Ülgen ve Adnan Özyalçıner tarafından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar’a sempozyuma katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Vedat Günyol’un edebiyat ve yazın dünyası için vazgeçilmez bir değer olduğunu ve Günyol ile ilgili etkinliklerin Kartal Belediyesi’nin itibarlı etkinleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Adem Uçar ise Ülgen ve Özyalçıner’e Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdim etti.