- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Vefa yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte Vefa hattı telefon hatları

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların, evlerinden çıkmalarının yasaklanması sonrası çalışmalarına başlayan “Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları devam ediyor. Peki, Vefa Destek Grubu nedir? Vefa yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte Vefa telefon numarası…

19.04.2020 Pazar 19:02Güncellenme: 19.04.2020 19:17 [1]

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüsle mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan kişilerin evlerinden çıkmalarının yasaklanması sonrası ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarına başlayan Vefa Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor.

Virüsün yayılımının azaltılmasının amaçlandığı Vefa Destek Grubu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri, gelen talepleri karşılamanın yanı sıra maske, kolonya, sabun ve dezenfeksiyon ürünlerinden oluşan kolileri, vatandaşların evlerine götürüyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu başvurusu nasıl yapılır? Vefa telefon numaraları kaç?

Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurular çağrı merkezleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor.

Temel ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 112, 155, 156 numaralarını arayarak destek talebinde bulunabiliyor. Bu talepler, valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından takip ediliyor ve ekiplerin yönlendirilmesi sağlanıyor.

Ayrıca belediyeler de duyurdukları Vefa iletişim numaraları üzerinden vatandaşların taleplerini alıyor.

Kapıyı çalanlar yaka kartlı kişiler olmak zorunda

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, Vefa Sosyal Destek grubunun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş veya STK, Kovid-19 nedeniyle evinden çıkamayacak vatandaşlara yönelik yardım dağıtımı yapamıyor.

Valilik ve kaymakamlıklar tarafından bu kapsamda görevlendirilen kamu, sivil tüm görevlilere “görev belgesi-yaka kartı” düzenleniyor ve görevlilerin isimleri, görev alanları ilgili mahalle muhtarlarıyla paylaşılıyor.