- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Veysel Can ,Adaylık Talebimi Geri Çekiyorum”

Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe Başkanlığı hız kazanırken ,ilk olarak İlçe Başkanlığını yazılı basına verdiği röportajla duyuran Veysel Can adaylık açıklamasını resmen yapmadı.Can’ın aday olup olmayacağı kamuoyunda merak uyandırmıştı.Veysel Can ,adaylığıyla ilgili son noktayı yazılı olarak hazırladığı basın açıklamasıyla koydu .

İşte Veryel Can’ın o açıklaması ;

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütüne,

Mahalle delege seçimlerinden önce; hiçbir yapı içerisinde taraf olmadan, idealist bir çıkışla CHP Kartal ilçe başkanlığına aday olabileceğimi örgütümüze ve siz değerli partili yoldaşlarıma yerel basın aracılığıyla duyurmuştum.

Mahalle delege seçimlerden hemen sonra, hemen hemen seçilen tüm delege arkadaşlara ulaşarak hem kendilerini tebrik ettim. Hem de;
Niçin aday olduğumu
Ne yapmak istediğimi
Örgütümüzde gördüğüm aksaklıkları, kendileriyle paylaştım. Kendilerini dinledim ve görüşlerini aldım.
İlçemizde siyaset yapan tecrübeli birikimli ileri gelen partili yoldaşlarla ve adaylarla da sürece dair istişarelerde bulundum.
Bu görüşme ve istişareler sonucunda ilçe yönetimin mahalle delege seçimleri öncesi ve sonrasına yönelik süreci iyi yönetemediği, sürece ilişkin yeteri kadar mahalle ve ilçe düzeyinde örgüt toplantısı yapılmadığı, üyelerin görüş ve düşüncelerin alınmadığı,
Süreci organize eden öncül kişilerin bireysel yaklaşımlarla hareket ettiği,
toplumcul yaklaşılmadığı, bazı öncül üyelerin ve yapıların kendi ikballerini partinin ikbalinin önünde tutuklarını gözlemledim.

Bu yapının yanlış olduğunu; bu durumun liyakati, kadınları, gençleri dolaysıyla parti emekçilerini öncelemediğini; parti ilke ve politikaları çerçevesinde ilçemizde birlik ve beraberliği sağlamaktan, güçlü bir örgüt yapısı oluşturmaktan, üyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı sağlamaktan uzaktır.

Parti içinde belli yapılar partiyi sarmalayarak, partiyi halk ile buluşturmayı hedefleyen, siyasal politik yapıların önünü keserek adeta set oluşturmuşlardır.
Gücü elinde bulandıran bu bakış açısı kongre sürecinin tabana yayılmasının önünü de kesmiştir.
Bu nedenle de süreçten etkilenen delege arkadaşların özgür iradelerine ipotek konmuştur.
Saha çalışmalarımızda bu kongre sürecine ilişkin; adil, demokratik ve eşit koşullarda bir yarış olmayacağı anlaşıldığından adaylık talebimi geri çekiyorum.

Bu süreçte aldığımız kararla başta siz değerli büyük ailem Cumhuriyet Halk Partisi sevenleri ve üyeleri olmak üzere bize inanan, katkı sağlayan kıymetli yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

İktidara giden bu yolda tüm partililerimize çok iş düşüyor, ön yargıyla adam eksiltmekle değil çoğaltmakla yola başlamalıyız. O zaman başarı kaçınılmaz olacaktır. İktidar gelecektir.

Bu yapıda öne çıkan ötekileştiriliyor,
Yanlış ve yandaşlığın yanında etnik ve bölgesel yapılar, liyakatin önüne geçiyor,
Kişisel kaygılar, toplumsal kaygıların önüne geçiyor, bu yapılarda partimize zarar vermektedir.
Partimizin hedefe ulaşmasının önünde bir engeldir. Bu anlayış şiddetle ret edilmelidir.
Parti programı ve parti politikalarını öne çıkaran örgütlü güce şiddetle ihtiyaç vardır.
Cumhuriyet Halk Partisinin her üyesi son seçim sonuçlarını iyi analiz etmelidir.
İyi incelemelidir.
İttifak ve birleşenleri iyi anlamalı ve korumalıdır. Mümkünse öncülük yapmalıdır.
Bu iktidar olmak için elzemdir.
Sosyal demokrat anlayışı iktidara taşımanın yolu CHP yi halkla buluşturmaktan geçer.
Kongremizin başarılı geçmesini diliyorum.
Bundan sonrada partimin iktidar olma yolunda başarıya ulaşması için; siyasal politik ve birikimlerimi sunmak için partimin hizmetinde olacağım.

Saygılarımla…
Veysel Can
Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Üyesi;