- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

YABANCI ÜLKE HEYETLERİNDEN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETLERİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyu kendisine tebrik ziyaretine gelen yabancı ülke heyetlerini kabul etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyu kendisine tebrik ziyaretine gelen yabancı ülke heyetlerini kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünü yabancı ülke temsilcilerinin tebrik ziyaretlerine ayırdı. İmamoğlu’na ilk tebrik ziyaretinde bulunan Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis oldu. İmamoğlu, Bolhuis’i makam odasının kapısında karşıladı.

İmamoğlu’nu seçim başarısından dolayı tebrik eden Bolhuis’ye, ”Amsterdam Belediye Başkanı’nın tebriklerini takdim etmek istiyorum. Sizinle bölgesel ekonomi, akıllı ve yeşil şehircilik anlamında iş birliği içinde olmak istiyorlar. Rotterdam Belediyesi de yine aynı şekilde iklim değişikliğine adaptasyon ve şehirlerin dirençliliği konusunda sizinle iş birliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle bizim milli gün resepsiyonumuza geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çok büyük onur duyduk” dedi.

Bolhuis, sözünü ettiği resepsiyonda İmamoğlu ile çekilmiş kart baskı fotoğrafı İBB Başkanı’na hediye etti.

İMAMOĞLU: ”İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

İmamoğlu da Bolhuis’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ”2 şehir güzel şehirden böyle güzel davetler alınca çok mutlu oldum. Kesinlikle iyi ilişkileri geliştirmek için buradayız. Her 2 iki ülke ve şehirlerimizin arasındaki ilişki, gerçekten İstanbul’umuza da katkı sunacaktır,