MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » Yeniden Meral Akşener
Yeniden Meral Akşener

Meral Akşener tek aday olduğu İYİ Parti kurultayında Genel Başkan seçildi: ‘Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız’

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlığa tek aday olan Meral Akşener, kayıtlı 1379 delegeden, oy kullanan 1289’unun tamamının oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

“Millet bizi çağırıyor” ana teması ile gerçekleştirilen kurultayda, gerek Akşener’in konuşması, gerekse alana asılan afişlerde, İstanbul Sözleşmesi, doğa hakları ve emeklilikte yaşa takılanlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik destek mesajları ön plana çıktı.

Akşener kurultay konuşmasında, ittifaklara değinmedi ancak , iktidar hedefi koyarak, “İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Parkta toplandı

CHP’nin ardından İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı, koronavirüs salgını nedeniyle, başkentin en büyük parklarından Altınpark’ta açık havada yapıldı. Kurultay alanına delegeler, görevliler ve gazeteciler dışında davetli ya da partili alınmadı.

Diğer siyasi partilere de yine pandemi nedeniyle davet yapılmadı. Doğa haklarına vurgu yapmak için kurultayın gerçekleştirildiği alan ve kürsünün bulunduğu platformda yeşil renk egemen oldu. Kürsünün arkasındaki platform ve çeşitli yerlere “Kadına şiddete son”, “İstanbul sözleşmesi yaşatır” “Emeklilik yaşa takılanlar unutulmamalı” mesajları yer aldı.

📆 20 Eylül 2020 Pazar 23:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir