MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » YUNUS EMRE, HACI BEKTAŞ VELİ VE AHİ EVRAN SEMPOZYUMU
YUNUS EMRE, HACI BEKTAŞ VELİ VE AHİ EVRAN SEMPOZYUMU

İBB, evrensel insanî değerleriyle tüm dünyaya ışık tutan Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran’ı konu eden sempozyum düzenleyecek.

sempozyum.jpg

“13. Yüzyıl Tasavvuf Düşüncesi ve Günümüze Etkileri: Anadolu’da Aşkın, Işığın ve Kardeşliğin Kaynağı Olarak  Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran Sempozyumu”  4-5 Aralık 2021’de, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nde gerçekleşecek.

Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran’ı var eden, onlarla yeni bir kimlik kazanan ve Anadolu coğrafyasını yüzyıllar içinde dönüştüren kültürel mirasları ele alınacak. İki gün sürecek sempozyuma İstanbullular ücretsiz katılabilecek.

Sempozyum ile 2021 UNESCO Yılı Anma Yılı kapsamında uzun on üçüncü yüzyılın dünyasına ışık tutulacak. Farklı disiplinlerden saygın araştırmacıların katılacağı organizasyonda, kavram ve kişilerin küresel bağlamı ön plana çıkacak. Ahi Evran, Hacı Bektaş ve Yunus Emre’nin düşünceleri, ortaya çıktığı tarihsel bağlamlar ve sonraki yüzyıllar üzerindeki etkileri tartışılacak. 21. yüzyıl için çıkarılabilecek kazanımlar konuşulacak.

📆 02 Aralık 2021 Perşembe 21:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir