- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

ZEKİ DAĞ:ORHANTEPE MAHALLESİ BİZİM YUVAMIZ

Kartal mahallelerimizi konuşmaya devam ediyoruz .Orhantepe mahallesini konu alan özel röportajlarımıza karşınızdayız.

Kartal Orhantepe mahallesi muhtarı ve İstanbul Muhtarlar derneği Anadolu yakası bölge Başkanı Zeki Dağ ile Orhantepe Mahallesini siz okuyucularımız adına mercek altına aldık.Orhantepe mahallesinin sorunlarını eksiklerini konuştuk.Mahalle muhtarı Zeki Dağ sorularımıza samimiyetle cevaplar verdi..

İşte Özel Röportajımız;

NURAY YILMAZ;Merhaba Zeki bey öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Orhantepe mahallesine geçmeden önce kısaca sizi tanıyabilirmiyiz?
ZEKİ DAĞ:Öncelikle hoşgeldiniz görevinizden dolayı basarılar diliyorum.Ben Zeki Dağ ,1963 Elazığ doğumluyum, 32 yıldır Orhantepe mahallesinde yaşamaktayım.Emekli olduktan sonra Hizmet anlamında görev yapmak adına Muhtar adayı oldum,2.dönemimde mahalle sakinlerinin taktiriyle yeniden muhtar oldum,ben Orhan tepe mahalle halkına teşekkür ediyorum…


NURAY YILMAZ:Orhantepe mahallesi nasıl bir mahalle?
ZEKİ DAĞ:Mahallemiz 50 bin Nüfusa sahip,içerisinde Üniversitesi,Hastanesi,bulunan değerli bir mahalle.Dragoz gibi değerli bir bölgeye sahip,hertürlü düşünce yapısını barındıran güzel bir mahalle…
NURAY YILMAZ:Orhantepe mahallesinde Parklar ne durumda ?
ZEKİ DAĞ:Mahallemizde park sayısı çok az ,sahil bölgesinde park var onun dışında park yok.Çınar caddesinde var park olarak yetersiz bir park.Tekelin lojmanları var orası adalet Bakanlığına devredilmişti adli tıp geliyordu,burayla ilgili Ankaraya Cumhurbaşkanımıza gittim ve tek yeşil alanımız burası dedim,kendisi bizzat ilgilendi ve araştırdı sağolsun Bakanlıktan çıkarıldı ve orasını park yeri olarak devretti..
Mahallemizdeki o proje millet bahçesi adında bir proje gerçekleşecek.
Inşallah en yakın zamanda proje hayata geçecek diye ümid ediyorum…
İkınci bir proje Dragozda bulunan spor tesisleri vardı ,Tekel arasında tahsil edilen ve Üniversiteye verilen alanı iptal ettirerek hazineye geçildi.Bu proje alanına biz orta okul ve Lise olarak yapılması sadece Mahallemiz değil Kartalın tüm mahalle sakinlerinin kullanabileceği projeler arasına girecek…
NURAY YILMAZ:Sosyal faaliyetleriniz varmı?
ZEKİ DAĞ:Sosyal yardım anlamında kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum,sosyal yardımlarla ilgili gelen vatandaşlarımızı kaymakamlığa ve ilçe belediyemize yönlendiriyoruz..
NURAY YILMAZ:Orhantepe mahallesinde yol,asvalt,ve alt yapı çalışmaları ne durumda?
ZEKİ DAĞ:Yollarımızla ilgili asvalt eksiğimiz var ,yollarımızla ilgili çalışmalarda Kartal belediyemiz hertürlü desteği sunuyorlar,bazı sokkalarımızda kaldırımlarımız eski yenilenmesi gerekiyor onunla ilgili çalısmalarımız olacak.
NURAY YILMAZ:Orhantepe mahallesinde bina yıkıldı ve cankaybıyla birlikte yaralananlar oldu.Bina sahipleri ne durumda yeni yapılar tamamlandımı vatandaşlar evlerine ne zaman kavuşacaklar?
ZEKİ DAĞ:Evet bizleri derinden yaralayan bir olay ,yakınındaki binaların riskli ilan edilmesi nedeniyle yıkıldı ve Toki tarafından yeniden inşaa ediliyor, 3 ay sonra evlerin tamamlanarak mahalle sakinlerine teslim edileceği söylendi..
Mahalle sakinlerimiz olaydan sonra tedirgin oldu ve binalarına ölçüm yaptılar,şu ana kadar 2bin binada riskli ilan edildi..
3 aya kadar binalarını boşaltmaları gerekiyor bu anlamda mahalle sakinleri madur ve sıkıntı yaşanması an meselesi…
NURAY YILMAZ:Mahallenizde eksik gördüğünüz en acil ne var?

ZEKİ DAĞ;Parkımız yok,istasyon altındaki vatandaşlar pazara ve markete gelebilmek için sıkıntılar yaşıyor ,istasyon altında Market yok pazar yok ,oraya enazından bir sabit pazar kurulabilir ve insanlar altgeçitten geçmek zoeunda kalmazlar çünkü engelli vatandaşlarımızda var .
NURAY YILMAZ;Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
ZEKİ DAĞ: Ben öncelikle bana tekrar görev verdikleri için Orhantepe mahalle sakinlerine ve size teşekkürediyorum…Hizmet için varız ,kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan Orhantepe mahalle sakinlerine Hizmet etmek önceliklerimiz arasında ,gerçekleştireceğimiz projelerle Mahallemize artı katmaya devam edeceğiz..

NURAY YILMAZ;Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?

ZEKİ DAĞ:Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum, Hizmet karşılıksız yapıldığında değer kazanır bizde hizmet için varız mahallemizin sorunlarını sıkıntılarının yöneticilere ulaşması noktasında köprü oluyoruz elimizden gelen ne varsa mahalle sakinlerimizde birlikte yapmaya çalışacağız .Biz Mahalle olarak güçlüyüz birlik ve beraberliğimiz daim olsun…

NURAY YILMAZ:Bizde size bizleri kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz..

ÖZEL RÖPORTAJ : NURAY YILMAZ…