MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Zuhuratbaba sakinleri, yaşam alanlarını korunmak için direniyor!
Zuhuratbaba sakinleri, yaşam alanlarını korunmak için direniyor!

banner289

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan Zuhuratbaba Mahallesi, Yüce Spor yanında bulunan top sahasının 29 yıllığına irtifak ve intifa hakkıyla birlikte ‘Yap, işlet, devret’ modeliyle özelleştirilmesine karşı çıkan mahalle sakinleri imza kampanyasına başladı.

Söz konusu alanın belediye tarafından düzenlenerek ‘Acil Toplanma Alanı’ olarak düzenlenmesini isteyen mahalle halkı, her gün saat 18.00’de alanda toplanarak yaşam alanlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını, gerekirse çadır kuracaklarını söyledi.

VATANDAŞLAR BAKIRKÖY BELEDİYESİNE ÖFKELİ

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait yaklaşık 6 dönüm arazinin yönetim değişse bile tapuya şerh edilecek intifa hakkıyla birlikte 29 yıllığına özel işletmeye verilmesini ‘ihanet’ olarak değerlendiren vatandaşlar, en çokta sosyal demokrat bir belediye olduğunu iddia eden Bakırköy Belediyesi’ne öfkeli.

İstanbul futbolunun transfer sahası olarak bilinen Zuhuratbaba Yücespor sahasının Bakırköylüler için tarihi ve manevi bir değer taşıdığını belirten mahalle sakinleri, aynı zamanda 99 depreminde ve geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerde de mevcut sahada toplandıklarını söylediler.

KAMUYA AİT ALAN, KAMU TARAFINDAN YAPMALI

Kamuya ait alanı 29 yıllığına ‘yap, işlet, devret’ modeliyle özelleştirmeye açan Bakırköy Belediye ve CHP Meclis Gurubunun, karar alma sürecinde mahalle halkını ya da en azından mahalle muhtarını bilgilendirmediğini söyleyerek, olayı bir gazete haberinden öğrenmelerine de tepki gösteren sakinler, kamuya ait alanın özelleştirilerek değil, kamu aracılığı ile yapılması gerektiğini belirtti.

OY VERDİĞİMİZ YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Cumhuriyet Halk Parti iktidarındaki bir belediyenin katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış içinde hareket etmediğini söyleyerek, oy verdikleri yönetimle karşı karşıya gelmiş olmaktan da ayrıca rahatsızlık duyduğunu söyleyen vatandaşlar,  “Kente ilişkin aidiyet duygusu taşıyan, kenti bilen ve tanıyan hiç kimse bu karara ‘Evet’ diyemez”  ifadeleriyle, meclisten alınan kararın iptal edilmesini ve söz konusu alanın ‘Acil Toplanma Alanı’ olarak düzenlenmesini istediler.

YÜCE SPOR SESSİZ

Mahalle halkının her gün saat 18:00’da yaptığı eyleme Bakırköy Kent Savunması ve STK’lar da destek verirken, alanda bulunan Yüce Spor’un sessizliği ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde top sahalarının altının 3-4 kat otopark, üstünün ise spor ve ticaret merkezlerinin de yer alacağı bir şekilde düzenleneceğini Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’ten öğrendiklerini söyleyen mahalleli, söz konusu alanla ilgili tavırlarının kesinlikle ‘yapılaşmaya hayır’ olduğunu belirttiler.

3996 SAYILI YAP-İŞLET-DEVRET KANUNU VE UYGULAMA ESALARI ÇELİŞKİLİ

‘Yap-İşlet-Devret’ modeli öngörülen spor tesisi ve otopark yapımının dayandırıldığı 3996 sayılı kanunun uygulama, usul ve esaslarına ilişkinde çelişkiler olduğunu belirterek Zuhuratbaba Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü söyleyen İnşaat Mühendisi Yavuz Kaya, mahalle sakinleri ve STK’lar la birlikte topladıkları imzaları ve birbiri ile çelişkili kanun ve yönetmeliğindeki maddeleri ilgili yerlere ulaştıracaklarını, gerekirse mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Yapılması öngörülen projenin mahalle halkının da düşünceleri göz önünde bulundurularak planlanmasını, Bakırköy Belediyesi ve İBB tarafından 0+00 kotuna (yol hizasına) uygun olarak projelendirilmesini ve belediye tarafından inşa edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Kaynak:Kent Yaşam

📆 14 Ekim 2019 Pazartesi 22:17   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir