MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » DEVA Partisi’nin Antep miting alanı için önce onay, sonra yasak
DEVA Partisi’nin Antep miting alanı için önce onay, sonra yasak

DEVA Partisi’nin Gaziantep’te Demokrasi Meydanı’nda yapılması planlanan miting alanı için valilikten önce izin, sonra yasak getirildi.

DEVA Partisi'nin Antep miting alanı için önce onay, sonra yasak

Abone Ol

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Seçim mitingi startını 21 Mayıs’ta Antep’te vereceklerini duyuran Babacan, Deva Partisi’nin miting yapmak içlin Demokrasi Meydanı’nı talep ettiklerini, ancak Gaziantep Valiliği’nin meydanda miting için önce “uygun” şeklinde cevap vermesine karşılık 3 gün sonra “uygun değil” kararı verdiğini açıkladı.

Babacan, “uygun” notu düşülen evrağın üzerinde, miting duyurusunun ardından oynama yapılarak “değil” kelimesi eklenip “uygun değil” şeklinde değiştirildiğini belirtti.

“ELLERİ AYAKLARINA DOLAŞTI”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Bugün buradan tüm Türkiye’ye bir duyuru yapmak istiyorum. Deva Partisi’nin ilk mitingini 21 Mayıs’ta Gaziantep’te yapıyoruz. Daha ilk mitingimizde bize engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Birileri epey rahatsız olmuş. Valilikten talep ettiğimizde onay verdikleri miting alanını, üç gün sonra alelacele iptal ettiler. Biz Gaziantep’teki mitingimnizi Demokrasi Meydanı’nda yapmak için valilikten talepte bulunuyoruz. Ne zaman? Tarih 29 Nisan. Gaziantep Valisi kendi el yazısı ile uygun notunu düşüyor. Sonra arkadaşlarımız bu yazıdan üç gün sonra, 2 Mayıs’ta bayram mesajı ile birlikte mitingimizin tarihi ve mitingin yapılacağı meydanı tüm Gaziantep yereline duyurmaya başlıyor. Bu duyurudan sonra korku dağları sarıyor. Bu duyurudan sonra birilerini elleri ayakları birbirine dolaşıyor.

📆 11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir