MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, İSTANBUL, Kartal, Manşet, Röportaj, Toplum » İdris Şimşir:Kartal’da Uçmasını İyi Bilmek Lazım
İdris Şimşir:Kartal’da Uçmasını İyi Bilmek Lazım

Kartal’da yaşayan Kartal’ın sevilen bir ismisiniz.

CHP Kartal Belediye meclis üyeliğine aday adayı oldunuz.
Siyasi konulara girmeden önce kısaca sizi tanıyalım…

Nuray Yılmaz:İdris Şimşir kimdir ?

İdris Şimşir:Hoşgeldiniz Nuray hanım.

Kıymetli zamanınızı bana ayırarak, kendimi ifade etme şansı verdiğiniz için size ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ederim.
1968 Erzincan Refahiye doğumluyum. Anadolu’dan İstanbul’a göç eden 4 çocuklu bir ailenin 2.çocuğuyum.
Ailemin İstanbul’a göç etmesiyle 1972 yılından beri 51 yıldır Kartal’da yaşıyorum.
İlk-Orta ve Lise eğitimimi Kartal’da tamamladım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum.
Liseyi bitirdikten hemen sonra çalışma hayatım başladı.Bir yandan Üniveristeye devam ederken diğer taraftan çalışarak hem kendi ihtiyaçlarımı karşıladım hemde aileme destek olmaya çalıştım.
Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Nuray Yılmaz:Sigorta işi ile ilgili bir işyeriniz var, kaç yıldır bu sektördesiniz ve Sigorta ve paralelin de gelen Kasko gibi güvenlik unsurları ile ilgili neler söylersiniz ?

İdris Şimşir:1989 yılında başladığım sigortacılık mesleğini halen sürdürüyorum.7 yıl çeşitli sigorta şirketlerinde çalıştım. Bu süre içinde Türk Milli Reasürans Sigortacılık Enstitüsünde 2 yıl sigortacılık eğitimi aldım. 1991 yılında Sigortacılık Enstitüsünden mezun oldum.
Yeteri kadar iş tecrübesini kazandıktan sonra 1996 yılında Kartal’da kendi sigorta şirketimi kurdum. Mesleğimde edindiğim 34 yıllık deneyimle sigorta sektöründe hizmet vermeye devam ediyorum.
Sigorta denilince akla ilk olarak, Kasko-Trafik sigortası yani Oto Sigortaları gelmektedir.

Ancak Sigorta hayatımızın hemen hemen her alanında var olan, önemli bir meslek ve hizmet sektörü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sağlık-Konut-İşyeri-Zorunlu Deprem Sigortası(DASK) Bireysel Emeklilik (BES)-Nakliyat-İnşaat, Sorumluluk Sigortaları vb gibi bir çok sigorta ürünü bulunmaktadır.
Özünde Sigorta bir dayanışma ihtiyacından ortaya çıkmıştır.M.Ö. 1800 yıllarında Babilde haydutların kervanlara saldırması sonucunda meydana gelen zarar, kervan sahipleri tarafından oluşturulan bir havuz tarafından karşılanyordu. Zaman içerisinde bu ve benzeri uygulamalar önemli gelişmeler göstererek sigortacılık bugünkü haline gelmiştir.
Mesleki dayanışma ve mesleki sorunlara çözüm bulabilmek için kurulmuş olan Sivil Toplum Kurumları sigorta sektöründe önemli bir yere sahiptir.

Nuray Yılmaz:Sivil Toplum Kuruluşları görevlerinizden bahsedebilirmisiniz ?

İdris Şimşir:Sivil Toplum Kurumlarının önemine inanıyorum. Mesleğe girdiğim yıllarda bu alanlarda da çalışmalarım oldu.
Sigorta Acenteleri Derneği (SAB)’da 2014-2016 yılları arasında yönetim kurul üyeliğine seçilerek Genel Sekreterlik görevini üstlendim.
Ayrıca Allianz Sigorta Acenteleri Derneği (ASİAD)’da 2017-2019 yılları arasında yönetim kurul üyeliğine seçildim.


2023 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında bulunan Sigorta Acenteleri İcra Komitesi delege seçimlerinde İstanbul Delegesi seçildim. Bu görevim halen devam etmektedir.
Sigorta hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Bununla ilgili naçizane önerim hayatınızda karşınıza çıkabilecek riskleri lütfen üzerinizde tutmayın, sigortanızı yaptırın ve hayat standardınızın karşınıza çıkacak ani bir felaket ile bozulmasına izin vermeyiniz.
Bu vesileyle herkese kazasız-belasız sağlıklı bir hayat diliyorum.

Nuray Yılmaz:Siyasete gelirsek biraz da, siyasete ne zaman başladınız ve hangi kademelerin de görevler aldınız ?

İdris Şimşir:Nuray hanım ben aileden yani babadan-dededen Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin evladıyım.
Bizler kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyetine bağlı, ülkesini ve milletini seven bir kültürle büyüdük. Aldığımız bu terbiye ve ülkemize-milletimize bağlılığımız en yüksek seviyededir.


Liseyi bitirdikten hemen sonra siyasete olan ilgim başladı ve 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye oldum. O dönem partide seçim çalışmalarında sandık ve okul görevlisi olarak aktif görevlerim oldu. Görev almadığım seçim olmamıştır desem yanlış olmaz.


Ancak gerek yoğun iş hayatım ve aileme ayırdığım zaman nedeniyle siyasette çok aktif olamadım.
2016 yılında daha aktif bir şekilde siyasi çalışmalara başladım. 2017 ve 2019 yıllarında yapılan seçimlerde 2 dönem Karlıktepe Mahallesinde İlçe Kongre Delegesi seçildim.


Bundan sonraki süreçte partimizin Genel İktidarı kazanması için önemli bir basamak olduğuna inandığım Yerel Yönetim kademelerinde görev almak istiyorum.
Tarafıma görev verilmesi halinde bu büyük mücadelenin başarıya ulaşması için partimin bir neferi olarak sorumluluk almaya ve çalışmaya hazırım.

Nuray Yılmaz:Meclis üyesi olmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz ?
Esasında ben 2019 yerel seçimlerinde Meclis Üyeliği aday-adaylığına başvurmayı düşünüyordum.
Ancak o dönemde gerek işlerimin yoğunluğu ve gerekse birden fazla Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşundaki aktif görevlerim nedeni ile bu düşüncemi hayata geçiremedim.


Yeri gelmişken mesleki dernekler dışında görev aldığım STK ‘lardanda söz etmek istiyorum ;
2018 yılında köy derneğimiz Erzincan Refahiye Leventler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğini, Kurucu Başkan olarak köylülerimizle birlikte kurduk. 5 yıl başkanlık görevini yürüttüğüm derneğimizdeki görevimi 2023 yılı Mayıs ayında yapılan Genel Kurulumuzda arkadaşlarımıza devir ettim.


2018 yılının sonlarında Erzincan Refahiye Orçul Yöresinde bulunan yaklaşık 20 köy derneğimizle birlikte Orçul Birlik Platformunu kurduk. Yaklaşık 3 yıl Orçul Birlik Platform Başkanlığı görevinde bulundum. Bu dönemde bölgemizi tanıtmak ve dayanışmamızı büyütmek adına gerçekten büyük keyif aldığım çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik.


Erzincan genelinde önemli bir yere sahip ANADOLU AVRUPA YAKASI ERZİNCANLILAR DERNEĞİ (AYEDER) başkanı sayın Gürsel SARIMADEN’in öncülüğünde 2021 yılında tüm Erzincan’ı kapsayan bir federasyon çalışması yaptık. 2021 yılında 20 dernek bir araya gelerek ANADOLU AVRUPA YAKASI ERZİNCAN DERNEKLER FEDERASYONUNU kurduk. Kurucu üyesi olduğumuz Federasyonda halen Genel Sekreter olarak görev yapmaya devam ediyorum.


Ayrıca söz etmeden geçemeyeceğim, benim için gerçekten çok önemli bir yere sahip olan , mezun olduğum Kartal Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından kurulmuş olan Kartal Lisesi Mezunları Derneği (KALMEDER) ‘in ilk üyelerinden biriyim. Bir dönem dernek yönetimde görev aldım. Halen aktif üyeliğim devam ediyor.
Bu vesileyle derneğimizin kurucu üyelerinden merhum OSMAN BEYAZIT hocamı sevgi ve rahmetle anıyorum.
Sorunuza dönecek olursak artık zamanımın geldiğini düşünerek bu dönem Kartal Belediyesinde Meclis üyesi olmak için aday adayı olma kararını ailemle birlikte almış bulunuyorum.
Bu arada eşim Figen ŞİMŞİR ve çocuklarım Ege-Mine ŞİMŞİR’e ve kardeşim Yılmaz ŞİMŞİR’e ve yakın çevremde bulunan değerli dost ve arkadaşlarıma bu süreçte bana verdikleri cesaret ve destek için çok teşekkür ediyorum.

Nuray Yılmaz:Adaylaşırsanız ve kazanırsanız Meclis üyeliği döneminde neler yapacaksınız ?
Öncelikle şunu belirtmek isterim; Belediye Meclisinde kararlar meclisteki üyelerin salt çoğunluğu ile alınmaktadır. Yasal mevzuat bunu gerektirmektedir, dolayısı ile bir meclis üyesinin tek başına karar alması ve bunu uygulaması mümkün değildir.
Ancak meclis üyesi olduğum takdirde Kartal’ın öncelikli sorun ve ihtiyaçlarını meclis gündemine taşımak, bunların mecliste görüşülmesini sağlamak ve hayata geçirilmesi için elimden her türlü gayreti göstereceğim.

Nuray Yılmaz:Size göre yaşadığınız Kent olan Kartal’ın en acil sorunu nedir yada nelerdir ?

Bildiğiniz gibi Kartal Belediyesini son 15 yıldır partimiz yönetmektedir.
Bu noktada önceki belediye başkanımız sayın ALTINOK ÖZ ve halen göreve devam eden sayın GÖKHAN YÜKSEL başkanımıza çalışmalarından ve vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Geçmiş dönemde yapılan bir çok işler oldu ancak Kartal için yapılmayı bekleyen ve yapılması gereken daha bir çok işler var.
Meclis üyesi olmam halinde seçilecek Belediye Başkanımızla birlikte Kartal’ın en temel sorunlarını gündeme getirerek çözüm üretilmesine destek olacağım.
Bana göre Kartal’ın en temel ve öncelikli sorunlarının bazıları şunlardır ;
• Riskli deprem bölgesinde olduğumuz için Kentsel dönüşüm önceliğimiz olmalıdır.
• İlçemizin nüfusu hızla artmaktadır.Yakın zamanda otoprak konusunda çok ciddi sorunlar karşımıza çıkacaktır.Bunu için geniş kapasiteli Kapalı Otoparklara ihtiyacımız var.
• Kartal ‘ın ilçemize yakışan büyük bir çarşıya ihtiyacı var.
• Tüm STK’larımızın bir arada olduğu, depreme karşı güvenli olacak şekilde KONTEYNERLERDEN oluşan bir STK PARKI kurulması gerekmektedir.
• Kartal’ın acilen bir HAYVAN BARINAĞINA ihtiyacı var.
• Kartal belediyesinin başarı ile yürüttüğü kadın emeğinin desteklenmesi projesinin geliştirilerek devam ettirilmesi gerekmektedir.
• Kartal-Yalova vapur seferlerinin başlatılması , hatta seferlerin başka ilçelere de yapılacak şekilde çoğaltılması gerekmektedir.
• Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, öğrencilere ve tüm Kartal’a hizmet verecek bir GEZİCİ KÜTÜPHANE projesinin hayata geçirilerek, bu sayede tüm mahallelerde belirli süre kalarak çocuklarımızı, gençlerimizi ve Kartal halkını okumaya özendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yukarıda saydığım ve Kartal’ın ihtiyacı olduğuna inandığım daha bir çok fikrimi hayata geçirebilmek için Belediye Meclis üyeliğine adayım.
Kartal’ın tüm renkleriyle birlikte barış,huzur ve kardeşlik içinde yaşayacağı mutlu bir kent olması için adayım.

Nuray Yılmaz:İdris bey vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum..

Röportaj:Nuray Yılmaz

📆 23 Aralık 2023 Cumartesi 10:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir