MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » MURAT ÇALIK : “SANATI SEVEN VE DESTEKLEYEN EŞSİZ BİR BEYLİKDÜZÜ EVLADINA SAHİBİZ”
MURAT ÇALIK : “SANATI SEVEN VE DESTEKLEYEN EŞSİZ BİR BEYLİKDÜZÜ EVLADINA SAHİBİZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından şehre kazandırılan Galeri Beylikdüzü, düzenlenen törenle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. ‘Ekrem İmamoğlu Özel Koleksiyonu’ndan eserlerinden oluşan sergiyi ziyarete açan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü ailesi olarak oldukça şanslıyız. Çünkü sanatı seven, sanatçılara değer veren, onları destekleyen ve sanatı koruma altına alan eşsiz bir komşuya, eşsiz bir Beylikdüzü evladına sahibiz. Sayın Ekrem İmamoğlu bu kentin evladı olarak şu an burada bulunan galerinin bu kente kazandırılmasında çok önemli bir görevi üstlendi. Bu sanat eserlerinin bir mimari mekan içerisinde koruma altına alınması ve toplumla buluşmasını sağladı” dedi.

BEYLİKDÜZÜ/İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyonu, şehrin yeni kültür sanat noktası Galeri Beylikdüzü’nde bir araya getirildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, eserleriyle katkı sunan sanatçılar ve davetlilerin katıldığı törenle Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tarafından ziyarete açıldı.

İMAMOĞLU AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Galerinin açılışında davetlilere konuşma yapan Çalık, İmamoğlu ailesine, Dilek İmamoğlu’nun amcasının vefatı nedeniyle taziyelerini ileterek sözlerine başladı. Başkan İmamoğlu’nun galeri açılışının ertelenmemesi isteği üzerine açılış görevini kendisinin üstlendiğini ifade etti. Başkan İmamoğlu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur” sözünü ilke edinerek çalıştıklarını kaydeden Çalık, “Bizler bu anlayışla İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla 2014’te yola çıktığımızdan bugüne kadar Beylikdüzü’nde artık geleneksel hale gelen müzik günlerinden, resim ve edebiyat çalıştaylarına, heykelden tiyatroya kadar bu anlatımın en güzel halini bu kentte inşa etmeye gayret ettik. Bundan sonra da inşa edeceğimizden şüphe duymayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ÇALIK: “HER KENTİN BÖYLE BİR KOMŞUYA SAHİP OLMASINI DİLİYORUM”

İlçede kültür sanatı geliştiren birçok hizmeti hayata geçirdiklerini paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, İBB Başkanı İmamoğlu’na şu ifadelerle teşekkürlerini iletti:

“Beylikdüzü ailesi olarak oldukça şanslıyız. Çünkü sanatı seven, sanatçılara değer veren, onları destekleyen ve de sanatı koruma altına alan eşsiz bir komşuya, eşsiz bir Beylikdüzü evladına sahibiz. Sayın Ekrem İmamoğlu bu kentin evladı olarak şu an burada bulunan galerinin bu kente kazandırılmasında çok önemli bir görevi üstlendi. Bu sanat eserlerinin bir mimari mekan içerisinde koruma altına alınması ve toplumla buluşmasını sağladı. 39 ilçe içerisinde 16 milyon İstanbulluya hizmet ederken bu kente kendini adamış bir insan olarak her kentin, her ilçenin böyle bir komşuya sahip olmasını da yürekten diliyorum.”

GENÇLERİ VE KADINLARI ÖNCELEYECEK

Galeri Beylikdüzü’nün gençleri ve kadınları önceleyen bir sanat mekanı olarak hizmet vereceğini kaydeden Çalık, “Galeri Beylikdüzü zengin koleksiyonu, uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, örnek eğitim programları,  çeşitli konserler, konferanslar ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamını bu kente sunacak. İstanbul’un alışılmışın dışında kültürel ve sanatsal zenginliğinin merkez dışındaki ilçelerde olmasına çok önemli katkı verecek” dedi.

‘EKREM İMAMOĞLU ÖZEL KOLEKSİYONU’ HAKKINDA

Galeri Beylikdüzü’nün ilk sergisi ‘Ekrem İmamoğlu Özel Koleksiyonu’nun küratörlüğüni İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat üstleniyor.  103 sanatçının imzasını taşıyan değerli eserler; illüstrasyondan desene, gravürden heykele, baskı sanatından dijital sanata yaklaşık 100 yıl boyunca devam eden bir ifade arayışının döngüsüne ışık tutuyor. Koleksiyonda toplamda 400’ün üzerinde eser yer alıyor.

Koleksiyonda, Türk resim sanat tarihinin doğum yılları olan 1899-1925 aralığındaki sanatçılarının yer aldığı bölüm bulunuyor. Bu bölümde; Şeref Akdik, Sabri Berkel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Balaban, Cihat Burak, Adnan Turani gibi sanatçılara ait serler yer alıyor.

Koleksiyonun diğer önemli paydasında ise 1940-1960’lı yıllarda doğan ve Türkiye’nin sanat tarihinde özellikle eğitmen sanatçı/tasarımcı rolleri ile öne çıkan sanatçılardan oluşuyor.  Bu bölümde, Süleyman Saim Tekcan, Zahit Büyükişleyen, Hayati Misman, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Gülsün Karamustafa, Hüsamettin Koçan, Aydın Ayan, Nevzat Sayın, Mahir Güven gibi sanatçıların resimleri bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu Sanat Koleksiyonu’nun üçüncü önemli paydası ise 1980-1990’lı yıllarda doğan; resim, fotoğraf, grafik, yeni medya, video çalışmaları ile dikkat çeken güncel isimlerden oluşuyor. Bu bölümde, Osman Nuri İyem, Seçil Büyükkan, Nursun Hafızoğlu, Kaan Saatçi, Özge Kahraman, Alper Aydın ve Refik Anadol gibi sanatçıların eserleri dikkat çekiyor.

📆 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir