OpenInfra Foundation tarafından desteklenen ve OpenStak Türkiye tarafından düzenlenen Openinfradayturkey2022 Zirvesi, World of Wonders (WoW) Kongre Merkezi’nde, kamu ve özel sektör ile globalden bilişim uzmanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Openinfra Genel Müdürü Thierry Carrez konuşmasında, dünyada bulut sistemlerinin büyüklüğünün trilyon doları aştığını kaydetti. İstanbul’da bu yıl 5.’si 11 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen organizasyonda, bulut teknolojilerinin hızla geliştiği, bu konuda ciddi yatırımların gerçekleştiği ve açık kaynak altyapılarının dünyada yaygın olduğu anlatıldı. Yerli ve global bulut bilişim uzmanları yaptıkları sunumlarda, açık kaynak kullanımının, yeni teknolojiler üretmek konusunda büyük katkı sağlayan unsurlardan birisi olduğunun da altını çizdiler.
Türkiye, Bulut Bilişim Teknolojilerindeki etkinliğini artırıyor
Türkiye olarak, Bulut Bilişim Teknolojilerindeki etkinlikleri artırmaya devam edeceklerini ifade eden OpenStack Türkiye Temsilcisi Dr Hüseyin Çotuk, şunları söyledi:
“OpenInfra Day etkinlikleri farklı ülkelerdeki teknoloji toplulukları tarafından bölgesel olarak düzenlenen ve bilişim uzmanlarını bir araya getiren global organizasyonlardır. Yapılan etkinlikler, yeni nesil teknolojiler kullanılarak operasyonel maliyetleri verimli bir şekilde düşürmeyi ve bu doğrultuda açık altyapıları en uygun şekilde değerlendirmeyi hedefliyor. OpenInfra Day Türkiye 2022’de, açık altyapıların, dününü, bugününü ve geleceğini enine boyuna tartışarak, gerçek hayattaki uygulamaların ve başarı hikayelerinin paylaşıldığı bir organizasyonu gerçekleştirdik.” dedi.
Güvenli ve maliyet etkin çözüm arayanlar, açık kaynak teknolojilerine yatırım yapabilir
Ülkemizdeki açık kaynak platformu uygulamaları hakkında bilgiler veren Uyumsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Bilgi Teknolojileri Direktörü ve OpenStack Türkiye Topluluğu Yöneticilerinden Ramazan Öztemur, şunları kaydetti:
“Uyumsoft olarak, açık kaynak platformlarına desteğimiz sürmektedir. Geliştirilen bulut teknolojilerinin merkezinde, açık kaynak kodlu projeler yer almaktadır. Sanallaştırma, Disk Depolama, Veritabanı, İşletim sistemleri, Firewall, Monitorleme ve buna benzer birçok alanda açık kaynak platformlarında uzmanlık geliştiriyoruz. Hem yatayda, hem dikeyde sistemlerimizi istediğimiz ölçüde bağımsız olarak genişletebilmekteyiz ve bu sayede maliyet avantajı yakalamaktayız. Yazılımsal, donanımsal ve lisans bakımından kısıtlara uğramak istemeyen, hem yatayda hem de dikeyde büyürken, hem güvenli hem maliyet etkin çözüm arayan kuruluşlar, açık kaynak teknolojilerine yatırım yapmalıdırlar.” diye konuştu.
Bir yanıt yazın