MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “CHP Kartal’da Gözler İlçe Seçimine Çevrildi “
“CHP Kartal’da Gözler İlçe Seçimine Çevrildi “

CHP Kartal’ı Genç Başkan Yönetecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci büyük bir heyecanla devam ediyor. Kartal’da 27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ilçe kongresinde başkan adaylarının genç kimlikleriyle ön plana çıkıyor.

İlk olarak mevcut ilçe Başkanı Süleyman Uzunok tekrar aday olacağını açıkladı. Hemen arkasından yine İlçe Başkan Yardımcısı Mert Polat’ında aday olacağı edinilen bilgiler arasında. Her iki aday da genç kimlikleriyle ön plana çıkıyor. İlk adaylığını açıklayan Süleyman Uzunok, hepimizin bildiği üzere son milletvekili seçimlerinde ilçe başkanlığından ayrılan Efendi Argunşah’ın yerine yönetim kurulu arasında yapılan oylama ile seçilmişti. Uzunok, seçimlere kısa bir zaman kalmasına rağmen seçim sürecini başarıyla yönetmişti. Şimdi yapılacak kongrede tekrar başkanlığa talip oldu.

Aday olmasına kesin gözüyle bakılan Mert Polat ise yine genç ve dinamik bir partili. Polat gençlik kollarından itibaren partinin birçok kademesinde aktif görevler aldı. Önceki ilçe başkanı Efendi Argunşah döneminde ilçe sekreterliğini yapan Polat, daha sonra göreve gelen Süleyman Uzunok döneminde ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 27 Ağustos’ta gerçekleşecek kongrede Mert Polat’ın da ilçe başkanlığına talip olacağını düşünülüyor.

GENÇ BAŞKANLARIN İŞİ ZOR
Kongre tarihine kadar bu iki adayın dışında başka adayların çıkması muhtemeldir. Bu CHP demokrasisi açısından da gayet normal bir süreç. Ama seçimlerin iki aday arasında geçecek gibi. Başkanlık koltuğuna Uzunok mu yoksa Polat mı seçilecek o günü bekleyip göreceğiz. Ama hangi aday seçilirse seçilsin bundan sonraki süreçte Kartal CHP’yi genç ve dinamik bir aday yönetecek. Bu durum ise Kartal ilçesine artı bir konum kazandıracağı kaçınılmazdır.

Başkanlık yarışının sonlanmasının ardından ise daha zor bir sürece girilecektir. Yerel seçimlerin çalışmaları birçok partide başlatılmış durumda. CHP kongre süreçlerini tamamlayana kadar diğer partiler bu anlamda bir hayli yol almış olacaklardır. Seçilecek ilçe başkanının partisini yerel seçimlerde başarılı bir şekilde çıkarması için çok daha hızlı koşması gerekecektir. Hem Millet İttifakının nasıl bir tutum göstereceği bilinmemekle birlikte, ilçe başkanı CHP içerisindeki tartışmaları sonlandırıp yerel seçimlere iyi hazırlanmalıdır.

CHP Kartal için demokratik ve centilmenlik içerisinde bir kongre sürecinin tamamlanması önemli. Seçilecek ilçe başkanına bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum.

📆 11 Ağustos 2023 Cuma 10:02   ·   💬 1 yorum   ·   Yazdır Yazdır

““CHP Kartal’da Gözler İlçe Seçimine Çevrildi “” için bir yanıt

  1. Vahdettin dedi ki:

    Mert kardeşimiz ilçe başkanı değil Belediye başkanınn emir eri olmak için aday olacak. Bu açık ve net. Ben ona bunu hiç yakıştıramıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir