MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, Toplum » CHP İSTANBUL 12 İLÇE’DE KONGRELERİNİ TAMAMLADI
CHP İSTANBUL 12 İLÇE’DE KONGRELERİNİ TAMAMLADI

Bu haftasonu İstanbul’da 12 İlçe Kongresi yapıldı. Tamamını Canan Kaftancıoğlu karşıtı listeler kazandı. Kaftancıoğlu’nun kendi ilçesinde desteklediği liste bile seçimi kaybetti. İşte o ilçeler:

CHP’nin İstanbul’da bu akşam gerçekleşen 12 ilçe seçiminin sonuçlanmasıyla beraber ilçe bazlı haberimizi sizinle paylaşıyoruz:

Avcılar

Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin adaylaştırdığı Mesut Aslan kaybetti. Hançerli’nin hemşerisi olası İl Başkan Adaylarından Eski İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar için kullandığı cümleler tepki çekmişti.

Erdal Nas: 271

Mesut Aslan: 139

⚪

Bağcılar

Bağcılar’da Zeynel Emre ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısına yakın Murat İmrek seçimleri kaybetti. 2019 seçimlerinde başarılı ilçe başkanlığı yapan Murat Sönmez, büyük zorluklara karşı kazandı.

Murat Sönmez:201

Murat İmrek:186

Bakırköy

Genç bir isim olan Gizem Başaran Arslan İlçe Başkanı oldu. Bülent Kerimoğluysa seçilemeyeceğini bildiği için il delegesi olarak dahi yazılamadı.

Başakşehir

2023 seçimlerinde kendi adına yelek bastıran ve İmamoğlu’na karşıtlığı ile bilinen Deniz Bakır kaybederek Beyzade Kayabaşı kazandı.

Beyzade Kayabaşı:208

Deniz Bakır:188

Büyükçekmece

Çatalca

Esenyurt

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un desteklediği Reşhan Karahan kaybederken önceki dönem ilçe başkanı olan ve belediyeden destek almadan 2023 seçimlerinde başarılı olan Hüseyin Ergin 5 oy farkla kazandı.

Hüseyin Ergin:204

Reşhan Karahan:196

Silivri

Beşiktaş

Bayrampaşa

Bayrampaşa’da çalışkan, etkili ve güleryüzlü mevcut ilçe başkanı çok güçlü şekilde yeniden seçildi.

Hasan Mutlu:192

İbrahim Bulut:129

Çekmeköy

Çekmeköy’de uzun süredir ilçe başkanı olan İlgezdilerin desteğini alan Hüseyin Kızıldaş’ın ve 2024 Belediye Başkan Adaylığı isteyen ve son zamanlarda Çekmeköy’e yerleşen Çetin Çapan’ın olduğu liste kaybetti. Çalışkan kadın aday Melda Tutan kazandı.

Melda Tutan:195

Erdal Yıldırım:186

Sancaktepe

📆 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:07   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir