MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Özgür Özel’den İmamoğlu’na ziyaret
Özgür Özel’den İmamoğlu’na ziyaret

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ziyarette bulunan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin genel başkanlık seçimimin de yapılacağı ve 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Olağan Kurultayı’na işaret ederek ittifak mesajı verdi. İmamoğlu da seçimlerde İstanbul ittifakının devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Özgür Özel'den İmamoğlu'na ziyaret: 4 Kasım'a vurgu yaptı, ittifak mesajı verdi

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklamlaarda bulunan Özel, yerel seçimlere işaret ederek İstanbul’un ilçelerinde de yeterli sayıda belediyenin kazanılmasının önemli olduğunu kaydetti. 

Yerel seçimlere işaret ederek İstanbul’un ilçelerinde de yeterli sayıda belediyenin kazanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Özel, 4 Kasım’da yaşanacak değişimin ittifak konusunda yeni bir sayfa açacağını söyledi. Özel, “Yaşanacak değişimin ittifaka yansıması çok iyi olacak” dedi. 

Özel, “Saraçhane’ye doğru yaklaşırken dedik ki, ‘1 Nisan (2024) günü, İBB’de Meclis çoğunluğunu da sağlamış, bugüne kadar elini, kolunu bağlayan bütün engellerden kurtulmuş, İstanbul’u büyük bir farkla kazanmış Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak bir kahvesini içmeyi’ dilek olarak tuttuk. Ümit ediyoruz, 1 Nisan’da o ziyareti gerçekleştirme imkanımız olur” ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU: İTTİFAKIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM 

İmamoğlu da “İstanbul ittifakının devam edeceğini düşündüğünü belirtti. 

İmamoğlu, “Sürekli, ‘İYİ Parti’yle İstanbul’da bir araya geldiğimizde neler başarabildiğimizi gördük’ diyordunuz. Şimdi ‘İstanbul İttifakı’ diyorsunuz. İYİ Partisiz bir İstanbul ittifakı, sizin kafanızda nasıl oluşuyor? Nelerden oluşuyor? Genel başkanlık için sizin adayınız kim?” sorusuna da şu yanıtı verdi: 

“Bir kere Millet İttifakı kurulduğu an itibariyle de İstanbul İttifakı’yla seçimi kazanacağımızı duyurarak yola çıkmıştım adaylık açıklamama dönük bakarsanız. İlk andan itibaren bir İstanbul İttifakı mottosunu İstanbul’da çalıştırmıştık ve ondan hiç vazgeçmedik. İstanbul İttifakı, daha sonra seçim özelinde ‘İmamoğlu Gönüllüleri’ne, daha sonra ‘İstanbul Gönüllüleri’ne evrildi ve hala devam ediyor. Devam edeceğini düşünüyorum her daim. O bakımdan, benim bugün İstanbul İttifakı’nı yaptığım savunun içinde aslında hala Millet İttifakı da var, İYİ Parti de var ya da İYİ Parti’ye oy verenler var. Tabii ki bugün siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde verdiği kararlara, benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz. Ama ‘Son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir’ inancını tekrar dile getiriyorum. Siyasetin, son karar verilene kadar kendi içindeki değişkenlere göre birtakım kararları organize etme gücüne sahip olduğunu, en iyi basın mensubu olarak sizler bilirsiniz. Ben, o ihtimal bitmeden, sanki tekrar İYİ Parti’yle ittifak yapılmayacakmış gibi vesaire gibi yorumlara asla girmem. Benim bahsettiğim İstanbul İttifakı da devam ediyor. Diğer ittifakların, İYİ Parti’de içinde olmak kaydıyla, oluşabilme ihtimali de halen canlılığını koruyor. İBB Başkanı olarak, CHP ailesinin güçlü bir ferdi olarak, CHP’nin başarılı olması noktasında da her zaman en doğruyu yapma konusunda vazifeli sorumlu bir kişisi olarak söylüyorum ki, ‘Bu iktidarı hem yerelde hem genelde elde etmemiz için, bizim ihtiyacımız olan şey, bu önümüzdeki Kurultay’da değişimdir ve ona dönük atılan adımlardır. Süreci birlikte takip ediyoruz. Şu an adaylığını açıklayan ve bu sürece talip olduğunu söyleyen Sayın Özgür Özel Grup Başkanımız var. O güne kadar adaylıklar nasıl oluşur; bakarız, ederiz, inceleriz. Günü geldiğinde oturur, en doğru kararı Kurultay, delege olarak hep beraber veririz.”

📆 12 Ekim 2023 Perşembe 23:02   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir