MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, pendik, Toplum » TARIK BALYALI; “DEĞİŞİMİ PENDİK’TE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
TARIK BALYALI; “DEĞİŞİMİ PENDİK’TE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

CHP’den Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Tarık Balyalı, ilçe başkanlığında adaylık açıklamasında bulundu. Balyalı yaptığı açıklamada, Pendik’te değişimi birlikte başaracaklarını ve Pendik’in hak ettiği hizmetleri alacağını vurguladı.

CHP Pendik İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen adaylık açıklamasına çok sayıda partili katıldı. İlk konuşmayı gerçekleştiren İlçe Başkanı Niyazi Güneri yaptığı açıklamada; “Pendik’te sosyal belediyeciliği getirmek zorundayız. Bu yetmeyecek İBB’ye de meclis çoğunluğunu getirmek zorundayız. Bunun için hepinize görev düşmektedir, hepinizi çalışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Pendik’te iktidar olmaya hazır mıyız” söylemiyle sahneye çıkan CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Tarık Balyalı; “30 yıldır CHP’de aktif siyaset yapıyorum. Ben Pendikliyim. Şimdi bana düşen görevin 30 sene sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne Pendik’te seçim kazandırmak bilincindeyim ve buna göre yürekten inanıyorum. Pendik İstanbul’un en Büyük 3’üncü ilçesi, Türkiye’nin de en büyük 6’cı ilçesi. Birçok noktanın buluştuğu bir ilçe. Ama bütün bu tesis ve yatırımlara rağmen İstanbul’da yapılan bütün yaşam endeksi araştırmalarında 15 ile 20 sıralarında. Bunun nedenini biliyoruz. Parti rozetini çıkaramamış, Pendik’e gelmesi gereken yatırımları bile yapamayan Pendik Belediye Başkanı ve siyasi anlayışıdır” dedi.

“PENDİK’İN SORUNLARINI BİLİYORUM”

İlçenin bütün kaynaklarını yiyip bitiren bir avuç insanın yerine Pendiklilerin hakkını alması için aday olduğunu vurgulayan Balyalı; “Pendik’in 30 yıldır bekleyen imar sorunu, tapu sorunu çözülsün diye belediye başkanlığına adayım. Bu şehrin çocukları gerçekten kaliteli eğitim alsınlar diye belediye başkanlığına adayım. Bu şehirde yandaşlık, partizanlık, ötekileştirme, imar rantı sona ersin, Pendik’te gerçek bir değişim başlasın, Pendik’in kaynaklarından bir avuç insan değil Pendikliler yararlansın diye belediye başkanlığına adayım. Bu şehrin sorunlarını mahalle mahalle, sokak sokak biliyoruz. Sadece sorunlarını değil özellikle İstanbul yönetiminde bulunmamızdan dolayı çözümlerini de biliyor ve çözüyoruz. İBB’de yetki alanımıza giren her sorunu çözdük. Pendik Belediyesi İBB’yi yok sayıp yapılmak istenen bütün yatırımları engelledi. Ekrem İmamoğlu başkanımızla birlikte bir kez daha İBB ve Pendik Belediyesi iş birliği ile bütün sorunları çözmek için belediye başkanlığına adayım” ifadelerini kullandı.

“PENDİK İTTİFAKINA GÜVENİYORUM”

Yapılacak çok şeyin olduğunun altını çizen Balyalı; “Değerli arkadaşlarım, bunları ben tek başıma yapamam. Bunu hep birlikte yapabiliriz. Bu sorunların üstesinden Pendik’te hep birlikte gelebiliriz. Değerli yol arkadaşlarım, siyasi görüş, mezhep ayrımı yapmaksızın bu şehirde yaşayan herkesle birlikte bu düzeni değiştirmek için belediye başkanlığına adayım. Değerli Pendikliler, kuracağımız Pendik ittifakına çok inanıyorum. Toplumcu, katılımcı, şeffaf ve kimseyi ötekileştirmeyen, bir avuç insan için değil, Pendikliler için, erkenden uyuyan değil, yaşayan bir Pendik için, kadınların yaşamın her alanında yer alabilmesi için Pendik Belediye başkanlığına adayım. Değişimi Pendik’te birlikte başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Balyalı konuşmasının ardından partililerle tek tek selamlaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Galeri
📆 11 Aralık 2023 Pazartesi 10:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir