Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Azmi Karamahmutoğlu, İl Başkanı Sayın Erdoğan Erhan ve beraberindeki heyet, Fatih’in Topkapı semtinde bulunan Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’nı ziyaret etti.
Sayın Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfına ziyaret için geldiği esnada vakıf mensuplarının da tavsiyeleri ile yerleşkenin hemen yanında bulunan Yavuz Sultan Selim’in damadı, Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi olan Fatma Sultan’ın eşi Kara Ahmet Paşa’nın türbesi önünde dualarda bulundular. Vakıf binasına girdiklerinde ahilik geleneği için temel bir söz olan “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlâk ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” deyişi ile karşılandılar.
Sayın Azmi Karamahmutoğlu, sözlerine başlamadan önce Ahilik Vakfı yöneticilerinden Sayın Duran Demirbaş’ın konuşmalarını dinleyip ahilik ve Ahilik Vakfının gerçekleştirdiği icraatlar hakkında kendilerinden bilgi aldı. Sayın Duran Demirbaş, okullarda ahilik kültürü eğitimi verilmesi gerektiğinden ve bu yönde tiyatro, seminer gibi etkinlikler düzenlediklerinden bahsetti. Sayın Azmi Karamahmutoğlu da günümüzden yirmi sekiz yıl önce ahilik kültürü dersi aldığını belirterek ahiliği, “Bu (ahilik) bir Anadolu’da toplumsallaşma ve Anadolu’da devlet olma organizasyonu teşkilatlanmasıdır.” sözleri ile tanımladı. Aynı zamanda yaptıkları faaliyetler hakkında “Yaptığınız işler, devletin sürekliliği ve milletin devamlılığı açısından kıymetli. Dilerim daha fazla duyurabilir, yaygınlaştırabilir, bu kültürü verebilirsiniz.” diyerek çalışmalarını takdir ettiğini ve desteklediğini duyurdu. Ahilik Vakfı mensupları, ahiliğin Ticaret Bakanlığının ilgi alanı olduğunu ancak kendileri ile yeterli bağlantının kurulmadığı yönde sıkıntılarını dile getirirken Sayın Azmi Karamahmutoğlu, devletin bakanlığa atamış olduğu görevleri yerine getirmemelerini eleştirdi ve beraberinde “Ahilik niçin sadece Ticaret Bakanlığının ilgi alanına hapsedilsin ki? Kadın ve Aile Bakanlığı da Bacıyan-ı Rum olarak bunu sahiplenmeli. Hatta bir genel müdürlük, bir daire başkanlığı şeklinde yapılandırılabilir.” sözleri ile devletin ahilik kültürü üzerine daha fazla düşmesi gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi.
Ahiliğin Türk ahlâkı üzerine inşa edilmiş olduğunu belirttiği konuşmalarında Sayın Azmi Karamahmutoğlu, “Türk milliyetçiliği siyasal düşüncesini ülkü edinmiş olan kurumlar, memleketin sigortasıdır.” sözlerine yer verdi. Gün sonunda Ahilik Vakfı tarafınca gerçekleştirilen ‘’şed’’ kuşanma töreniyle Sayın Azmi Karamahmutoğlu’na ahilik kuşağı takdim edildi. Sayın Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfı mensupları ve misafirleri için yaşanabilir bir İstanbul için yenilik zamanı vaadini yineledi.
Bir yanıt yazın