MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Büyükşehir belediyesi, Manşet, Toplum » KADIN EMEĞİ PAZARI ÜSKÜDAR VE BEYOĞLU’NDA BAŞLADI
KADIN EMEĞİ PAZARI ÜSKÜDAR VE BEYOĞLU’NDA BAŞLADI

İBB ve İstanbul Gönüllüleri iş birliği ile 4 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı etkinlikleri ile emekçi kadınlara destek devam ediyor.

18 Eylül – 17 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Meydanı’nda ve Beyoğlu Karaköy Sahil Parkı’nda gerçekleşen pazarlarda el emeği ile üretim yapan 1320 kadın, emek dolu ürünlerini tüketici ile buluşturuyor. İki ayrı noktada her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında açık olan alanlarda, çeşitli etkinlikler ve konserler de pazarlara renk ve eğlence katacak.

Evlerinde kendi imkânları ile üretim yapan kadınlar, İstanbul Gönüllüleri tarafından İBB iş birliği ile hayata geçirilen Kadın Emeği Pazarı etkinliklerinde, hiçbir ücret ödemeden ürünlerini tüketici ile buluşturma fırsatı yakalıyor. Kadın Emeği Pazarı’nın bu seferki adresleri Üsküdar ve Beyoğlu oldu. Üsküdar Meydanı Marmaray çıkışı bölgesinde ve Beyoğlu Karaköy Sahil Parkı’nda 18 Eylül – 17 Ekim tarihleri arasında hayata geçirilecek pazarlarda, el emeği ile üretim yapan emekçi kadınlar birbirinden yaratıcı ürünlerini sergileyerek satışa sunuyorlar.

1320 kişilik kontenjan için 3 bine yakın başvuru alınan Üsküdar ve Beyoğlu Kadın Emeği Pazarları; el yapımı sabundan sanat eserlerine, seramikten takıya 13 farklı kategoride ürün ve hediyelik eşyalara ev sahipliği yapacak. Üsküdar’da ve Beyoğlu’nda 660’ar emekçi kadının dönüşümlü olarak ürünlerini tüketici ile buluşturacağı etkinliklere İBB Kültür AŞ tarafından düzenlenecek aktiviteler renk katacak. Büyükler ve çocuklar için düzenlenecek gösteri, konser ve atölye çalışmaları ziyaretçilerin yanı sıra katılımcıların da daha renkli bir pazar yaşamasını sağlayacak.

İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeği Pazarları için Üsküdar Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ile de işbirliği yürüterek belediyelerin eğitim kurumlarından ders alarak el emeğiyle üretim yapan kadınlara da satış imkanı yaratıyor.

KADIN EMEĞİ PROJESİ 4 YAŞINDA

Kadın Emeği Pazarı, ürünlerini potansiyel alıcılar ile buluşturma konusunda zorluk yaşayan üretici kadınlar için büyük bir fırsat niteliğinde. Kendi olanaklarıyla üretim yapan ancak ürettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için Aralık 2020’de harekete geçen İstanbul Gönüllüleri, el emeği ürünleri ile kadınların aile bütçesine katkıda bulunmalarını hedefliyor.

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi kapsamında İstanbul’un farklı ilçelerinde gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı etkinlikleri, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek olurken diğer yandan da emek dolu ürünlerle kuruldukları meydanları renklendiriyor. Kadın emeği ve dayanışmaya destek veren pazarlar katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi görüyor.

15 BİNE YAKIN KADIN YARARLANDI

Kadın Emeği Projesi kapsamında 2020 Aralık ayından bu yana İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 42 Kadın Emeği Pazarı gerçekleştirildi ve toplamda 15 bine yakın emekçi kadın ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Kadın Emeği Pazarı etkinliklerinin yanında üretici pazarı çalışmaları, diğer illerdeki belediyeler ve sosyal paydaşlarla işbirlikleri ile üretici kadınların daha fazla satış kanalına ulaşmaları amacıyla çeşitli çalışmalar da proje kapsamında hayata geçirildi.

Projenin bir başka önemli ayağını oluşturan  “eğitim” alanında ise üretici kadınların ihtiyaç ve beklentilerinden yola çıkılarak ücretsiz eğitim programları gerçekleştiriliyor. Düzenlenen eğitimlerden bugüne dek 2 bin 500 kadın yararlanıcı olarak katıldı.  Gönüllü eğitmenlerin desteğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin 2025 yılında dijital ortama taşınarak daha çok emekçi kadına ulaşması hedefleniyor.

Kadın Emeği Projesi kapsamında hayata geçirilen çalışmalar için www.istanbulgonulluleri.org adresini ziyaret edebilir; el emeği ile üreten kadınlara destek olmak için ise Kadın Emeği Pazarlarını ziyaret edebilirsiniz.

📆 21 Eylül 2024 Cumartesi 11:03   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir