Okullar ne zaman açılacak? Okullar 4 Mayıs’ta açılacak mı? Okullar 30 Nisan’dan sonra açılacak mı? Okullar 30 Nisan’da kesin açılacak mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Corona virüsü nedeniyle online eğitime devam eden öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından, geçtiğimiz günlerde telafi eğitiminin yapılacağı gündeme gelmişti. Yapılan açıklamanın ardından veliler, öğrenciler yoğun bir şekilde arama motorlarına yöneldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son açıklamada ise okulların açılacağı tarihle ilgili net açıklamalarda bulundu.
OKULLAR 4 MAYIS’TA AÇILACAK MI?
Okulların 30 Nisan’da açılıp açılmayacağına yönelik soruya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, durumun MEB’in sonlandıracağı bir süreç olmadığını, virüsün seyrine bağlı olduğunu ve her türlü gelişmeye karşı hazır olduklarını vurguladı.
TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV’nin canlı yayınında okulların durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk, şu şekilde konuştu:
“Bu konuda ne olursa biz ne zaman ne yaparız konusunda hazırlıklarımız var. (Telafi eğitimleri) Temmuz ve ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz. Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız, daha baskın ama böyle bir kriz durumunda dünyanın yaptığı işler gibi biz de senaryo ve takvim neyi gösterirse ona göre düzenlememizi yapacağız. Yaz ayları için bir planlamamız açıkçası yok. (Eylül ve ekim) daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var ama temmuz ve ağustos ayı için çok fazla bir planlama üzerinde çalışmıyoruz.”
Selçuk, bu konudaki sözlerine açıklık getirirken, telafi eğitimlerinin temmuz ve ağustos aylarında olmayacağını söyledi. ”Ama mayıs ve haziran üzerinde, eylül ve ekim üzerinde yoğun bir planlamamız, çalışmamız var. Bu çerçevede, Bilim Kurulu tavsiye ederse ve Türkiye’nin genel durumu müsait olursa elbette biz mayıs, haziran ayında okulu açarız.” diyen Selçuk, mayıs ve haziranın devreden çıkması gibi bir şeyin şu an kesinlikle söz konusu olmadığını kaydetti.
Sınıf geçme üzerine bir soruya karşılık Bakan Selçuk, “Diyelim ki ikinci dönem ders olmadı, dolayısıyla sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemden tabii ki söz konusu olmayacak. Telafi eğitimi hızlandırılmış ve biraz kısaltılmış biçimde yapılır. O süreçte sınıf geçmeye ilişkin bir işlem çok doğru olmayabilir. Bununla ilgili mevzuat altyapımızı da çalışıyoruz. Bu konu, bizim için net bir konu. Yani birinci dönemin konuları ve notları var, bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız.” yanıtını verdi.
Bir yanıt yazın