MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » FUNDA KABA:SİZİN SAÇLARINIZ BİR BAŞKASININ MUTLULUĞU OLSUN
FUNDA KABA:SİZİN SAÇLARINIZ BİR BAŞKASININ MUTLULUĞU OLSUN

Çağımızın vebası niteliğinde ki kanser hastalığıyla birçok insan mücadele ediyor. Birçoğumuzun yakınları da bu hastalığın pençesinde.

Bu hepimizin canını yakan bir durum. Belki bazı şeylerin önüne geçemiyoruz ama bu hastalıkla mücadele eden dernek ve vakıflar aracılığıyla yardımlarımızı ulaştırabiliriz. LÖSEV başta olmak üzere birçok dernek bu anlamda özverili çalışmalar yürütmekte.

Kartal’ın sevilen isimlerinden, Ekolojik Takip Derneği Başkanı Funda Kaba, işte bu noktada takdir edilecek bir davranış sergiledi.Kaba ,aynı zamanda Erika isimli kendi yarattığı şirin bir cafeninde işletmeciliğini yapıyor .Bu hastalıktan dolayı saçlarını kaybeden kadın ve çocuklara kendi saçlarını bağışladı. Bizde kendisiyle görüşüp, Kaba’nın duygu ve düşüncelerini sizinle paylaşmak istedik.

Nuray Yılmaz :Funda Kabay’ı tanıyarak başlayalım istiyorum..

Funda Kaba: Benim hayat felsefem var, doğru insanlarla yol yürürüm.Aslında sosyal bir kadın olarak gözüksemde,kendime ait bir hayatım var. Duvaarım var ve ben istemediğim sürece o duvarlardan hiç kimse içeri giremez. İnsan kaybetmeyi sevmem ama doğru insansa bu. Ben insanların canını yakacak, haklarını gasp edecek davranışlar içerisine girmem bir başkasınında bu davranışlar sergilemesini istemem .Kısacası ben DOBRA DOBRA Funda Kabayım ..

Nuray Yılmaz:Sayın Kaba,yakın zamanda çok örnek bir davranış sergilediniz. Çok yürekli bir davranıştı. Bunu biraz anlatır mısınız?

Funda Kaba: Bu olayın bir geçmişi var. Kent Konseyinde görev yaparken bir yerden Saçın saçım Olsun kampanyasını duymuştum. Kanserle mücadele eden bir derneğin böyle bir kampanya yürüttüğünü öğrendim. Öğrendiğim kadarıyla saça herhangi bir işlem yapılmaması gerektiği söylendi.

Çünkü çocuklara da uygulanıyormuş saçlar.Çocuk denilince ben iptal oluyorum. Üzerinden altı yıl geçti. Ben araştırdım ve sonunda Kadıköy’de buldum bu derneği. Telefonla ulaştım kendilerine ve saçlarımı kargoyla gönderdim. Ama gidip görmek istedim. Ben saçımı kime gönderiyorum acaba güvenilir bir yermi diye. İkinci kez kendim götürmek istedim. Götürüp teslim ettim.

HEPİMİZ ADAYIZ ASLINDA

Hepimiz bir şeylerin adayıyız. Özellikle kanser girip gibi oldu. Çok yakın çevremizden bir çok insanda artık görüyoruz. Yani bir grip olarak hastaneye gidip çok farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bunun için çok dikkatli olmalıyız. Ben olabildiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Çevremdeki insanlara böyle yaşamaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.

BAĞIŞ YAPMANIN BAZI ŞARTLARI VAR

Bağış yapan başka arkadaşlar olursa, bunun bazı şartları var. Saçların perma olmaması lazım, açıcı kullanılan saçı kabul etmiyorlar. Bu saçlar çok özel insanlarda kullanılacak çünkü. Özel çocuklar, özel kadınlar bazen erkeklerde bile kullanılabilecek. Bunun için tamamen hijyenik olması, kimyasaldan uzak olması gerekiyor. Belirli bir boyda olmalı ve bildiğim en az 30 cm olması lazım . En son teslim ettiğim 90 cm’ye yakındı. Nuray Yılmaz :Saçlarınızı teslim ettiğiniz yer nerede. Başka kişilerde ulaşmak isterlerse?Funda Kaba: Kadıköy’de Cem İş Merkezi’nde. Haftada iki gün kabul edebiliyorlar. Gönüllülük esasına dayalı olduğu için, özverili çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu dernekte çalışanlar çok güler yüzlü insanlar.

Beni çok güzel karşıladılar. Saçlarımın çok güzel olduğunu belirttiler. Burası haftanın Çarşamba ve Cuma günleri sabah 09:00 akşam 19:00 saatleri arasında açık buradan sizin vesileniz ile bu bilgiyide söylemek isterim .Nuray Yılmaz :Kanser son zamanlarda sizin de belirttiğiniz gibi çok yayıldı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?Funda Kaba: Haklısınız son zamanlarda çok yayıldı. Özellikle çocuklarda ve kadınlarda daha yaygın. Yaşı ilerlemiş kadınlarda meme kanseri çok görülmeye başlandı. Önceleri bunun nedeni farklı anlatırdı. Ama temel neden bağışıklık sistemi. Metropollerde yaşayanlarda daha sık görülmektedir. Nuray Yılmaz:Kadınlara neler söylemek istersiniz?Funda Kaba: Ben kadınlarımıza şunu tavsiye etmek istiyorum. Biraz boyadan, açıcıdan uzak durun. Emin olun sizin saçınız yarın bir başkasına mutluluk verecektir. Bunu yaptığım için mutlu muyum hayır. Sonuna kadar. İçimde çok garip bir huzur var. Saçımı gören kuaförler para verip almak istediler. Kendilerine şu ifadeyi kullandım;Siz servette verseniz bunu veremem .Kampanyanın açılmasını bekliyorum, onlara vereceğim. Bütün kadınlarımıza tavsiye ediyorum,Lütfen duyarlı olsunlar. Bildiğim kadarıyla bu dernek para kabul etmiyor. Sadece saç kampanyasını yürütüyor. Ama mutlaka bunun başka kolları da vardır. Her kes duyarlı olmalıdır.Herkes sadece saç vererek değil başka kampanyalarlada destek olabilirler yeterki isteyelim .Nuray Yılmaz:Bu örnek davranışınızdan dolayı,bizlerede vakit ayırdığınız için size teşekkür ediyoruz Funda hanım.Funda Kaba:Ben teşekkür ediyorum bende bu değerli kampanyaya dahil olup sesimizi duyurmamıza vesile olduğunuz için.

RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 07 Eylül 2023 Perşembe 14:43   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir