MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Kreş Öğretmenlerine Sağlıklı İletişim Eğitimi
Kartal Belediyesi Kreş Öğretmenlerine Sağlıklı İletişim Eğitimi

Kartal Belediyesi bünyesinde hizmet veren kreş öğretmenleri için, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Maltepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü iş birliği ile ‘Sağlıklı İletişim Eğitimi’ düzenledi. Kartal Belediyesi Merkez Kreş de yapılan eğitime kreş öğretmenlerinin yanı sıra, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kreş Müdürü Hilal Kıraç ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülşah Yeşilyurt eşlik etti.

Öğretmenler Çocukları Daha Yakından Tanıyacak

Kartal Belediyesi’nin 14 kreşinde eğitim gören çocuklar ile öğretmenlerin ilişkilerini güçlendirmek ve çocukların akademik performanslarını anlama tekniklerini geliştirmek amacıyla yapılan eğitime 70 öğretmen katıldı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülşah Yeşilyurt tarafından verilen eğitimde; öğretmenlerin bütüncül bir bakış açısıyla çocuklarla ilişkilerini güçlendirmek, çocukların gelişimlerini, akademik performanslarını anlama teknik ve yöntemleri oluşturuldu.  Teorik ve uygulamalı bir şekilde ilerleyen program süresince, eğitimde yer alan etkinlikler ile çocukların bireysel farklılıklarını tanımalarının yanı sıra; sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve grup dinamiği oluşturabilmek için bir araç olarak ‘oyun’ kullanıldı.

Verilen Sağlıklı İletişim Eğitimi ile öğretmenlerin ve çocukların birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı elde etmeleri, öğretmenlerin ve çocukların aidiyet duygularını ile  grup ile birlikte hareket etme, işbirliği yapma, düşünme ve dikkat becerilerinin desteklenmesi, istek ve gereksinimlerini ifade edebilmeleri ön planda tutuldu

Eğitimin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, eğitim alan öğretmenlere katılım belgelerini takdim etti. 

📆 11 Temmuz 2024 Perşembe 14:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir